Tidig söndagsmorgon


Klockan är 7 på morgonen och jag sitter och tittar på barnprogram på tv. Lillasyster har sovit här inatt och både hon och hunden vaknade klockan 6 imorse och ville upp, så jag hade inte mycket mer val än att hasa mig ut till soffan. Det var en mysig kväll igår och vi bakade världens godaste pizza som vi sedan åt framför tvn. Busungen kom inte i säng förän halv tio men då somnade hon som en prinsessa och sov gott hela natten. Nu ska jag ut i köket och göra en stor frukost till oss så vi är laddade för dagens händelser.

Lilla pizzabagaren





In i ugnen.. Den blev galet god!


Vi ser det snöar


Jag sitter hemma och skriver på mitt skolarbete och utanför mitt fönster råder snökaos. Lilla vovven vill ut så jag får ta en paus i arbetet och leta fram halsduk, mössa och vantar. Jag tycker det är mysigt med snö men nu när det snöar små ilskna flingor som blåser rakt i ansiktet på en är det inte lika kul. jag får bita ihop och gå ut och sen belöna mig med ett varmt bubbelbad. Ikväll ska jag och Stefan ut och äta på haket tillsammans med Patrik och hans flickvän. Vi har inte träffats på ett halvår så det är verkligen på tiden att vi hittar på något kul, Kotten&Kakan.



Utanför mitt köksfönster..

Smink från strawberrynet


Jag har precis klickat hem lite nytt Id smink från strawberrynet. Min foundation är slut och borsten har blivit ruffsig så jag behöver lite nytt. En ny borste och en ny foundation kostar nästan lika mycket som ett helt nytt get started kit så jag kände att det var lika bra att slå på stort. Beställde även ett "eyes cheeks lips kit" i 8 delar som innehåller bland annat ett rouge, läppglans, ögonskuggor och tre borstar. Priset slutade på strax över tusen kronor vilket är jättebilligt för så mycket Id smink. I priset ingår även frakt från usa, moms och tullavgift så det tillkommer inga andra kostnader. Nu behöver jag bara en ny maskara också sen är hela sminkväskan uppdaterad.



Nu går det undan


Din förlossning är beräknad till 31-Maj-2010 (tvillingarnas tecken)


  •  Du är gravid i vecka 22+1
  •  Bebisen väger c:a 492 gram.
  •  Bebisen är c:a 27.7 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 55% av graviditeten.
  •  Du har 124 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 24-Aug-2009 till 21-Nov-2009
  •  Din andra trimester varar från 22-Nov-2009 till 19-Feb-2010
  •  Din tredje trimester varar från 20-Feb-2010 till 31-May-2010



  • Aj min lilla kind


    Jag har så ont i min kind och käke att jag knappt kan äta. Jag har en visdomstand (jag börjar visst bli vis) som håller på att växa ut och den är vass och skaver i kinden. Så nu har det blivit ett sår eller en enorm blåsa inne i kinden som gör att halva ansiktet värker. Ringde precis tandläkaren och det verkar som att det är "normalt" att få så ont men jag ska endå dit på onsdag för en liten undersökning. Vill ju inte ha någon stor infektion i munnen... Jag får nog gå till maxi i eftermiddag och köpa glass och leva på det resten av dagen.

     


    Lite Ben & Jerrys får mig nog att må betydligt bättre. God glass gör en på bättre humör och kyler gott där man har ont, finns inget bättre! New York super fudge chunk och halfbaked är mina favoriter. Underbar chokladglass och massvis med goda chokladbitar, chokladöverdragna nötter och bitar av kakdeg. Yummi!

    En söndags workout


    Jag ska möta Linda klockan 12 på Sats och vi ska köra en timme på gymmet. Det känns skönt att ha kommit igång med träningen igen och nu ska jag se till att komma iväg till gymmet åtminstone två gånger i veckan. Det är viktigt med bra kondition, speciellt den sista månaden i graviditeten då jag lär släpa runt på 15 extrakilon. Sen behöver jag lite armstyrka så jag orkar bära runt på lilla bebben sen, hihi. Har man väl funnit motivation och bra anledningar till att träna går det lite lättare. Så nu ska jag hoppa i mina tighta träningsbyxor och packa min väska.


    Sisters birthday


    Idag fyller min fina Johanna 6 år, GRATTIS!



    Fredag idag och jag är på strålande humör. Jag har ingen skola idag så jag ska nog bara pyssla lite här hemma under dagen. Städa ordentligt, tvätta, hänga in alla kläder snyggt i garderoben och annat sånt man inte brukar ha tid eller ork till. Sen får jag plocka fram lite kakor ur frysen för i eftermiddag kommer Louise på en liten fika. Efter det ska jag svischa om till finkläder för jag är ju bjuden på kalas klockan sex hos en viss liten tiger. Det här kommer minsann bli en trevlig dag!

    Perfect housewife


    Jag har kommit in i en liten bakhumörsperiod. Att baka är en mysig susselsättning, det luktar gott i hela lägenheten och sambon blir glad av att få provsmaka alla goda kakor. Idag har jag bakat citronmuffins och jag kan skryta med att de var ljuvligt goda. De står på diskbänken och svalnar nu och sen ska jag lägga dem i en fin liten burk och ta med ut till familjen. Jag lovar även mina kära vänner (ni vet vilka ni är) att bjuda hem allihop på ett stort kakkalas en dag!



    Det är nog dags att provsmaka en till snart! ;)


    En nyttig start på dagen


    Jag har precis laddat upp med en omega-3 och proteinrik frukost och ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig. Jag är ledig från skolan idag men jag har en del saker jag ska hinna med så dagen kommer rulla på endå. I eftermiddag ska jag till veterinären med Nalle som inte riktigt är sig själv längre. Han har haft ett konstigt beteende de senaste veckorna och jag vet inte vad det beror på så det är bäst att en veterinär får titta på honom. Han kanske har ont någonstans? Eller behöver han helt enkelt kastreras. Det får jag reda på efter att veterinären har ruinerat mig på mina sista slantar.. Huvudsaken är iallafall att lilla vovven blir sitt vanliga mysiga jag igen.



    Visst ser min nyttiga frukost god ut? En äggmackis, avocado med örtsalt, ett stort glad mjölk och en vitamintablett - Jag är redo för en fullspäckad dag!

    Baka liten kaka


    Jag har en smarrig kladdkaka fylld med marabouchoklad minkrokant i ugnen. Den ska snart avnjutas med en stor klick vispad grädde och en kopp te. Någon som blir sugen? ;)

    Jeans och tröja


    Idag är det första gången på nästan fyra månader som jag har jeans på mig. Mjuka leggings och strumpbyxor är en växande mages bästa vän men det blir ju så tråkigt i längden. Nu när jag äntligen har ett par jeans som passar kan jag börja använda mina vanliga tröjor och blusar igen. Ett par vanliga jeans och en vanlig tröja är så underskattat, det finns ju inget enklare.



    Svarta mammajeans från Ellos.

    Jag älskar paket




    Jag har precis hämtat ut ett stort och tungt paket på posten. Det innehåller en hel drös med tunikor från Esprit och ett par mammajenas. När jag väl skulle beställa kunde jag inte bestämma mig för vilka tunikor och färger jag ville ha så jag beställde lite av varje. Nu ska jag prova och ha mig och se hur mycket jag behåller och hur mycket som åker tillbaka. Lite nytt i garderoben blir det iallafall, det är jag säker på!

    Thanks God its friday


    Äntligen fredag och idag är det sista rycket med projektarbetet i skolan. Vi lär få sitta och skriva halva dagen men innan vi går hem ska allt vara inlämnat och klart så vi kan vara helt lediga i helgen. Efter skolan ska jag ta en fika och gå en runda på stan med Linda som också har en bulle i ugnen. Det skiljer bara 4 veckor mellan våra bebisar så vi kommer vara mammalediga samtidigt och det känns jätteskönt att ha en nära vän som går igenom samma saker som en själv. Vi ska bli riktiga lattemammor och gå och shoppa och fika varje dag, hihi.

    Nu måste jag börja skriva lite på mitt arbete och äta frukost för tiden bara springer iväg på morgonen och jag ska ta bussen till skolan om bara 1,5 timme. Ha en bra dag!



    Fika, plugga och hämta paket


    Den här dagen fick en lite tråkig start. Satt mig på bussen påväg till skolan strax innan nio imorse men fick hoppa av på halva vägen eftersom jag började må dåligt. Ibland när jag är stressad eller känner mig pressad eller inträngd blir jag yr i huvudet, illamående och får lite svårt att andas. Det beror antagligen på att jag inte är van  vid att blodtrycket och blodsockret är lite ostabilt nu under graviditeten. Jag bestämde iallafall för att ta bussen tillbaka och så fort jag kom hem mådde jag bra igen.

    Nu har jag hela dagen framför mig och jag ska skriva på skolarbetet här hemma istället. I eftermiddag ska jag även träffa Cassandra och Theres för en liten fika i stan. Det är ju så sällan jag träffar mina gamla goa tjejkompisar så det ska bli mysigt med en god kaka och massa tjejsnack. Innan jag ska tilll stan ska jag hämta ut ett paket från posten för jag fick precis ett avi av brevbäraren. Jag väntar på tre paket som är påväg och jag hoppas de kommer idag eller imorgon för dem är efterlängtade allihop. Att "få" paket är en stor glädjehöjare fast att man inners inne vet att man betalat innehållet själv. 



    Avslutar inlägget med en bild på Nicole Richies nya look. Hon är så jäkla snygg! Även om jag inte kommer i ett enda par av mina jeans är hela hon inspiration på hög nivå.  Nicole Richie har länge varit min största stilförebild och nu har hon dessutom gått från blondin till brunett, jag säger bara wow!

    Halva tiden avklarad, halva tiden kvar


    20 hela veckor har gått och igår gick jag in i graviditetsvecka 21. Det innebär att jag nu är halvvägs och det känns helt fantastikt. Jag kan inte riktigt förstå att jag om 20 veckor kommer få hålla om min lilla busunge för första gången. Min graviditet har hittills varit ganska smärtfri bortsett från enorm trötthet och konstans hunger. Jag blir aldrig riktigt mätt och vill därför äta hela tiden, men jag gör vad jag kan för att låta bli. Men trots viktuppgång och svallande hormoner är det mysigt att vara gravid. Bebisen sparkar inuti magen varje dag nu och det är en obeskrivlig känsla. Vi mår bra båda två och ska bara härda ut i 20 veckor till.



    Bebisen (graviditetsvecka 21)

    Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

    Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

    Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

    I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.


    En tidig morgon


    Jag hade satt väckarklockan på 06.00 eftersom jag tänkt göra lite skolarbete nu på morgonen men det var helt omöjligt att gå upp då. Snoozade till kvart i sju och det var tur för och nu sitter jag här och är redan klar med arbetet. Ska snart göra mig en stor och god frukost sen ska jag fixa till mig i lugn och ro och förbereda mig för en projektarbetsdag i skolan. När jag kommer hem i eftermiddag ska jag slänga ut julgranen och rensa ut det sista av julpyntet. Jag vill ha rent och snyggt nu så vi snart kan börja förbereda vår lilla lägenhet inför bebisens ankomst, hihi :)


    Älska paljetter


    Jag har klickat hem två par paljettskor, ett par svarta till mig och ett par lila till lillasyster. Så kan vi gå och glänsa lite med våra tuffa skor tillsammans i vår. Skorna kommer från h&ms barnavdelning (finns upp till storlek 39) och kostar 149kr/st. Ett kul tips som kanske kan pigga upp en tråkig och kall måndag lite.


    1 klänning - 3 tillfällen

     





    Jag har klickat hem två fina klänningar i siden och chiffong från h&m, en svart och en dimgrön. En lössittande klänning med få detaljer går att matcha i oändlighet och kan bäras såväl i skolan/på jobb, på en fin middag eller en partykväll med vännerna. Jag har knåpat ihop ett litet kollage med tre sätt att matcha klänningen beroende på vid vilket tillfälle man ska bära den. Jag har hållt mig inom samma tema på alla tre; sött, feminint och rosetter. Precis i min smak.

    Titta och inspireras!




    Vårt underbara lilla mirakel


    Lilla du därinne
    Jag undrar så vem du är
    Att jag vet så lite om dig
    fast du redan är här!

    Är det dina tår jag känner?
    Ditt hjärta jag hör slå?
    Är det sant att du har ögon och naglar
    och en mage att pussa på?

    Jag vet så lite om dig
    fast du redan är här.
    Men jag älskar dig som tokig
    Vem du än är!


    Mamma och Pappa längtar efter dig!




    Meningen med livet


    Det känns fortfarande som en dröm
    Jag väntar på dagen då allt får en mening
    Så mycket kärlek
    Vi väntar och längtar


    Morgonstund har guld i mun


    Det finns inget bättre än en lugn och skön morgon. Man går upp lagom tidigt, går ut med hunder, tar ett varmt bad och sen gör man en stor frukost som man sitter och äter i lugn och ro. Jag har suttit och sörplat på min smoothie i en halvtimme nu och eftersom jag inte har något planerat idag kan jag sitta här hur länge jag vill. Nu när jag endå håller på att prata om mat kan jag passa på att nämna att min gulaschsoppa igår blev gudomlig. Det är utan tvekan den godaste mat jag själv lagat i hela mitt liv, om man nu ska skryta lite.

    Imorgon är det andra bullar för då börjar skolan igen. Jag tror bestämt att det blir en tur ut till Väla idag för att dränka mina sorger i lite shopping. Låter inte det som en bra idé?


    Lite gulaschshoppa i vinterkylan?


    Idag leker jag flitig hemmafru och håller jag på att göra hemmagjord gulaschsoppa. Den halvfärdiga soppan står och puttrar på spisen och det luktar vitlök i hela köket. Jag blir sugen på varm soppa när det är kallt ute så det fick bli ett storkok idag. Såvida min kära sambo inte är vrålhungrig lär det blir över några portioner att frysa in också, perfekt. I övrigt händer det inte så mycket annat idag. Jag har ett enormt shoppingsug som antagligen beror på att jag längtar till våren, men jag försöker hålla fingrarna i styr. Januari är en lång och fattig månad efter alla festligheter så det är bäst att hålla i pengarna ett tag till ialafall.



    Visst blir ni lite sugna?

    Casual i Esprit


    Klick, klick, klick och så är en hel drös med tunikor och blusar från Esprit påväg hem till mig. Till våren kommer jag köra på en casual och söt stil och jag behöver fylla på garderoben med just långa blusar och tunikor. Dem kommer jag bära tillsammans med leggings, färgglada sjala, flätade skärp, tygskor eller bruna boots och massvis med smycken. Enkelt och snyggt!



    Esprit säljs på bla Ellos.

    tvåtusentio nollett nollett


    Gott nytt år med er, hoppas alla hade en trevlig nyårsafton. Själv hade jag en mysig kväll tillsammans med min fantastiska pojkvän och vi kom inte i säng förän 4 inatt. Kvällen började med tre rätters middag och lite fest hos några vänners bekanta. Vi åt och drack och hade det trevligt och vid tolv slaget gick vi ut i kylan och tittade på fyrverkerierna och skålade med bubbel, precis som det ska vara. Sen körde jag och Stefan ut till Ängelholm till en nattklubb som hade "stängd fest" och träffade några vänner, fram till halv 4 då vi begav oss hem igen.

    Nu är det nytt år och allt vad det innebär. Mitt enda löfte är att jag ska ta hand om mig själv och göra saker jag tycker är roliga. 2010 kommer förändra mitt liv och det kommer bli ett fantastiskt år. Jag är lyckligt lottad som har så fina människor och så mycket kärlek i mitt liv. Det kommer bli ett händelserikt år och allt känns så rätt. Jag välkomnar 2010 med öppna armar och jag lovar att njuta av varje dag.



    RSS 2.0