Bildregn


Här kommer lite nya bilder på Albin. Min underbara pojke! Han är så fin och har fått fantastiska stora blåa ögon som lyser av glädje och nyfikenhet. Han är alltid pigg och glad, skrattar ofta och charmar alla han möter. Vår perfekta pojke. Mammas och pappas stolthet.













Lilla renen


Jag går och väntar på att den här urgulliga rendressen i velour ska komma in på lindex. Mysdressar kan en liten mysbebis inte har för många av och den här var ju något utöver det vanliga. Lilla renen!


Jag tycker inte om Ellos


för de kommer med erbjudanden som bara inte går att motstå!

Har klickat hem lite smått och gott för de har halva priset på deras outlet och jag hittade galet billiga och fina saker. Jag klickade hem två blusar och en klänning från esprit, ett bäddsett i bomullssatin till dubbelsäng, en stor fllecefilt med barbar och en kavaj. Jag köpte även ett par kavatskor till Albin för bara 190 kr (ordinariepris 550kr). Kalaset slutade på 800 kr och då låg avdragen rabatt på över 2000 kr.

 


Föräldragruppen


Godkväll i stugorna. Idag har jag och Albin haft en mysig och rolig dag tillsammans. Iförmiddags var vi med föräldragruppen på öppna förskolan. Vår grupp har slagits ihop med en annan så idag fick vi lära känna lite nya mammor och bebisar. Bestämde med ett par andra mammor att vi ska ses imorgon igen på sång&rytmik och det ska bli kul. Efter förskolan begav vi oss hem och Albin somnade som en stock i vagnen och sov sen länge. På eftermiddagen hämtade Linda upp oss och vi tog en sväng ut på väla. Jag hämtade ett par skor hos skomakaren, handlade ett par leggings och fixade de första julklapparna! Vi gick på väla i 2,5 timme och unnade oss en god bakad potatis på grafitti innan vi skulle hem.

En mycket trevlig dag!

Ett mysterium


Lilla älskling, var har allt ditt hår tagit vägen nu?


I'm alive!


Godkväll kära bloggläsare. Min dator är fortfarande knasig, därav den dåliga uppdateringen. Dessutom har jag fullt upp med Albin, plugg, städning och annat som måste fixas. Har varit ensam med Albin i en vecka nu och det är ganska tufft att hinna med allt. Stefan kommer hem på torsdag och jag längtar så mycket. Han längtar nog ännu mer, tänk att vara borta från Albin i 9 dagar, jag hade dött..

På torsdag ska jag skriva tenta men jag har inte hunnit plugga så mycket som jag önskat. Jag får göra så gott jag kan och hoppas på det bästa. Hade varit så skönt att ha den överstökad, jag har ju sisådär 4 tentor till efter mig. Men inga sura miner här inte. Jag kämpar på!

Nu ska jag ta ett välförtjänt bad och sen gå och lägga mig tidigt. Imorgon väntar en heldag med tentaplugg.

Nu ska jag hämta min pojke


Albin har varit iväg med farmor några timmar så jag skulle ha tid att plugga lite. Det verkar gå bra för jag har inte fått ett enda telefonsamtal. Nu är jag iallafall färdigpluggad, har badat och klätt på mig så nu ska jag köra och hämta min lilla ängel. Först blir det nog en snabb sväng inom maxi för att handla lite fredagsgodis. Ikväll blir det fredagsmys med lillasyster som jag ska passa. Vi ska beställa hem pizza, gotta oss och titta på idol. Mys, mys, mys på hög nivå!

Baby basplagg


Vita bodysar är det bästa basplagget och de går åt vill jag lova. Albin har alltid en body under tröjor och koftor för att hålla blöjan på plats och för att inte frysa om ryggen när tröjorna kasar upp. Vitt är kanske inte den bästa färgen att ha på en bebis som äter mat, kladdar och kräker men har man bunkrat upp med en hel hög så slipper tvättmaskinen gå varm. Igår gjorde jag en liten beställning på Ellos och det blev bland annat ett trepack bodysar med kort ärm och ett trepack med lång ärm. Med en rabattkod på 30% gick de loss på 55 kr respektive 70 kr. 125 kr för 6 bodysar är inte fyskam och dessutom i riktigt bra kvalitet. Nu har lilleman så han klarar sig.


Dålig blogguppdatering


Jag ber om ursäkt. Det är fel på min dator så jag har inte kunnat uppdatera bloggen på hela helgen. Tangentbordet fungerar inte som det ska. När man trycker på a blir det sa och när man trycker på q blir det qw, två bokstäver hela tiden... Det går att sitta vid datorn men det är måttligt jobbigt att skriva. Det började efter att Albin kräkts rakt ner i tangentbordet men antagligen är det inte det som är problemet utan det är något seriöst fel på datorn. Vi (Stefan) ska iallafall ta och formatera om datorn och se om det hjälper. Men innan dess måste vi se till att spara alla bilder och filer på ett USB så de inte försvinner. Det kan somsagt ta lite tid, men jag har som tur är fler datorer att sitta vid!

Albin vid 6 månader ålder


- Han kan vända sig både från rygg till mage och från mage till rygg, men har inte börjat rulla än. Nu älskar han att ligga på mage och titta och vänder sig så fort man lägger ner honom på rygg. Han har blivit stark i armarna och håller upp överkroppen med raka armar.

- Han har förflyttat sig ett par centimeter på mage genom att lyfta upp rumpan och åla sig som en larv. Det ser roligt ut och kommer han ingenstans blir han väldigt frustrerad. Vi tror han kommer börja krypa snart för viljan finns där, han ska bara få in tekniken.

- Han har upptäkt sina fötter och ligger och drar av sig strumporna och stoppar fötterna i munnen. Han gör det ofta när man håller på att byta blöja på honom och då blir det svårare för oss men roligare för honom.

- Han leker fint med sina leksaker och allt ska in i munnen. När han sitter i matstolen och leker är det jättekul att slänga ner alla saker på golvet så mamma och pappa får plocka upp dem.

- Han tycker om riktig mat. Han äter nästan en hel burk barnmat (6 månader) till lunch och äter en hel portion gröt till mellanmål. Han är jätteduktig på att äta och vill gärna kladda och leka med haklappen. Välling älskar han också och han får 150 ml varje kväll innan läggdax.

- Vi har fått in bra läggnings- och sovrutiner. Han somna själv i sin egen säng klockan 7 på kvällen och vaknar nästan alltid 7 på morgonen. Ibland sover han 10 timmar i sträck och ibland vaknar han flera gånger per natt, antagligen för att han drömmer. Oftast hjälper det att bara stoppa in nappen men jag ammar honom fortfarande 1-2 gånger per natt.

- Han är inte främmad än och tycker bara det är roligt att träffa många människor. Han skrattar, ler och charmar alla han träffar. Han är inte speciellt mammig eller pappig än, det går lika bra med båda två. Han tycker det är bäst när han ser både mamma och pappa på samma gång. Sen är det roligt att titta på mormor, farmor och andra bebisar också.


Ligga och hålla i fötterna på morgonen är roligt.


En trött liten Albin som gärna vill hålla i vällingflaskan själv.

6-månaders kontroll


Imorse var jag och Albin på BVC på 6-månaders kontroll. Läkarundersökningen gick bra och han klarade alla tester. Han fick hålla i en leksak för att visa att han kan förflytta saker från ena handen till den andra och sen fick han visa att han tittar ner efter tappade leksaker. Trots att det är 4,5 veckor sedan vi var på BVC sist hade han inte växt så mycket. Han har gått upp 420 g och växt 0,5 cm, men läkaren sa inget om det så det är antagligen normalt. Han väger nu 7450 g och är 66 cm lång. 

Efter BVC gick vi hem och åt lunch och efter det tog jag en långpromenad så Albin fick sova middag i vagnen. Vi han precis in innan det började regna. Sötnöten ligger fortfarande och sover i sin vagn och om en halvtimme kommer mamma (mormor) och hämtar oss så vi ska följa med henne hem.  



Om jag var rik


skulle jag köpa en Canada goose till Albin. Jag älskar Canada goose för att de är fina och otroligt varma och overallen är ju bara för söt. Åkpåsen går loss på 3000 kr och overallen 3500 kr. Lite väl mycket med tanke på att den bara används i max 4 månader innan den är för liten. Drömma kan man...


En tisdag


Godkväll kära bloggläsare. Har haft en mysig dag tillsammans med Albin och två fina vänner. Åkte ner till stan tillsammans med Cassandra i förmiddags och åt lunch på kinarestaurang. Vi åt buffé och det var jättegott! Efter vi ätit och tittat lite i butiker mötte vi upp Linda och hennes Stella och satt oss inne på waynes och pratade lite. Jag har så snälla och underbara vänner men tyvärr träffar jag dem allt för sällan. Det är svårt att hinna med både familjeliv, jobb, vänner och sig själv. Men vi vet att vi alltid finns där för varandra, vi har varit vänner i över 15 år.

Nu sitter jag bara framför tvn (och datorn) och Albin sover gott i sin säng. Tror jag ska lägga mig tidigt ikväll för vi ska vara på BVC redan klockan 9 imorgonbitti. 6 månaders kontroll och läkarundersökning. Ska bli spännande att se hur mycket han växt. Det har hänt så mycket den senaste månaden.

Gekås Ullared


Idag har jag, Albin, mamma och bror varit och shoppat i Ullared. Det var smockat med folk och jättesvårt att ta sig fram så jag handlade inte så mycket. Orkade inte gå igenom alla avdelningar så fokuserade på det viktigaste, babyavdelningen. Handlade mest till Albin, bland annat två mam-flaskor, nappar, bodys, hak- och dreggellappar och lite annat smått. Han behöver mer och mer saker dessto äldre han blir så det var bra att jag kom hem med lite nödvändigheter idag. Gekås är toppen när det gäller babysaker och jag rekomenderar alla gravida och nyblivna föräldrar att åka dit. De har fina åkpåsar med lammskinn, sängmobil, bäddsätt och amningskudde med barbapapa och massa andra fina, billiga och bra saker.


Det blev en vanlig mam-flaska och en trainerflaska. Albin dricker välling på kvällarna nu och då behövs en större flaska med större hål. Trainerflaskan är till för att han ska kunna hålla flaskan själv, det kommer han att gilla.

RSS 2.0