Alla älskar barbapapa

Barbapapa är nostalgi på hög nivå. Jag har tyckt om barbapapa så länge jag kan minnas och det är fortfarande en av mina favoritfigurer. Lilla bebisen kommer bli så tuff i nyinköpt barbaskön body och barbapapabyxor. Det är svårt att hitta roliga könsneutrala bebiskläder, antingen är de rosa med hellokitty eller är de blåa med bilar eller nalle puh. Jag behöver ju kläder som både passar till en liten prins och en liten prinsessa.



Barbaskööööön. Kommer från Åhlens.

Sammandragningar


Vaknade av att jag hade en ordentlig sammandragning/förvärk i magen. Det gjorde ordentligt ont och magen blev stenhård under ett par minuter. Låg och kved i sängen och försökte slappna av men det var inte så lätt. Jag tyckte det var obehagligt och jag vågar inte äns tänka på hur förlossningsvärkarna då känns. Nu är jag iallafall uppe och allt känns bra igen, men man blir ju lite orolig när det gör ont.

Nu i förmiddag ska jag bara vara hemma och städa och göra fint i lägenheten. Sen ska jag möta upp Lollo&Madde på maxi och handla lite ingredienser inför vår stora bakdag vi ska ha idag. Baka en massa muffins tillsammans med mina favorittjejer, det kallar jag söndagsmys <3

Påfyllt i bokhyllan



Igår började bokrean och jag passade på att köpa mig en hög med böcker. Jag gillar att läsa men tar mig sällan tid. På sommaren finns det inget bättre än att ligga ute i solen med en bra bok och slappna av, det är riktig vardagslyx. Nu står iallafall sex nya böcker uppställda i bokhyllan, de tre twilightböckerna och Stieg Larssons milleniumserie. Jag vet inte vilken jag ska börja med. "Om jag kunde drömma" eller "män som hatar kvinnor", omöjlig kärlek eller deckare?


TGIF


Godmorgon kära bloggläsare. Då är det fredag igen och det ser ut att bli en trevlig sådan. Ska ta en runda ner till stan i eftermiddag och handla födelsedagspresent till en kompis och kanske något trevligt till mig själv. Sen har jag skola 15-17 (sämsta tiden någonsin) och direkt efter det ska jag sätta mig på tåget ut till mami&dadios place för att låna deras bil. Ikväll blir det tjejmiddag och party med mina härliga tjejer och jag har sett fram imot den här kvällen hela veckan. Det ser ut att bli utgång i stan efteråt och det var inte igår jag var ute och skakade rumpan direkt. En helkväll med tjejerna är precis vad jag behöver!



Min senaste partykväll var i September och vi var en hel drös galna tjejer som hade riktigt kul tillsammans. Den här gången blir det såklart ingen alkohol, men jag lovar att ha lika kul endå.

Godbitar från h&m



De här två nyinkomna godbitarna klickade jag hem från h&m idag. De kommer i slutet av mars och då kommer de få hänga i garderoben i två månader och plockas sedan fram lagom tills sommarvärmen kommer och tjockismagen är borta. Volangtoppen blir perfekt till ett par vita shorts och tygskor, marint är det som gäller. Paljettoppen beställde jag i en storlek större och hoppas på att den är tillräckligt lång att ha till bara ben, det kommer bli så snyggt!

Frukostdate


Godmorgon. Jag ska snart gå ut i det kalla vädret med vovven och gå och möta Lollo. Hon har varit i affären och handlat lite goda bullar så vi ska äta en mysig frukost ihop. Sen vid tolvtiden ska jag åka ner till stan och kolla in bokrean som börjar idag. Jag har tänkt köpa alla twilightböckerna så jag har något spännande att läsa när jag blivit stor och tjock och inte orkar göra något annat. Sen har jag skola hela eftermiddagen enda fram till klockan 5.  Jag har med andra ord hela dagen uppbokad behöver ladda upp med en ordentlig frukost :)


Stora lilla bebismagen


Nu har en ordentlig och rund liten bebismage äntligen tagit form, och det syns tydligt att jag är gravid. Magens form och storlek påverkas av olika faktorer, till exempel barnets storlek och vart det ligger, om livmodern ligger djupt in i magen eller precis under skinnet. Sen avgör kvinnans längd, vikt och proportioner, så även om magen egentligen inte är så liten kan helhetsintrycket göra att den ser ut att vara det. Är kvinnan vältränad kan det dröja längre tid innan magen syns eftersom magmusklerna är som en gördel som håller tillbaka magen. Det är somsagt väldigt individuellt när bebismagen börjar puta ut och hur stor den sedan blir. Jag är nu i sjunde månaden och jag tycker att min mage är realtivt liten i förhållande till många andra i samma månad, men det är kanske för att jag vant mig vid min egen kropp. Jag följer iallafall tillväxtkurvan och har tre månader kvar att tjocka till mig ordentligt. Det är bara en tidsfråga innan jag också tycker att magen är tung och ivägen, men jag lovar att njuta av bebisen där inne även då. Jag tycker det är fantastikt att vara gravid och jag är stolt över min växande mage.



Vecka 27

Fantastiska vänner


Godkväll kära läsare. Sitter ensam hemma och fryser... Som tur är kommer Louise hit om en stund så ska vi köpa något gott att äta och gosa ner oss i soffan och prata skit. Vad hade jag gjort utan mina underbara vänner? Tråkigt nog blir det att vi ses allt mer sällan nu, alla har ju sina liv på sitt håll. Men när vi väl ses känns det lika bra som för 10 år sedan, vi är fortfarande samma glada tjejer. Trots att vi inte ses så ofta vet vi alltid vart vi har varandra och vi ställer alltid upp för varandra. Jag har få riktigt nära vänner, men jag vet att det är livslång vänskap och det betyder otroligt mycket för mig. Mina fina vänner (ni vet vilka ni är), jag älskar er och är tacksam över att ha er i mitt liv.



En sommarkväll på Ven för 4 år sedan (datumen stämmer ej). Minne för livet!

Graviditetsvecka 27

 

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 31-May-2010
  •  Du är gravid i vecka 26+0 (graviditetsvecka 27)
  •  Bebisen väger c:a 977 gram
  •  Bebisen är c:a 35.9 cm från hjässa till fot
  •  Du har klarat av 65% av graviditeten
  •  Du har 97 dagar till förlossningen
  •  Din första trimester varar från 24-Aug-2009 till 21-Nov-2009
  •  Din andra trimester varar från 22-Nov-2009 till 19-Feb-2010
  •  Din tredje trimester varar från 20-Feb-2010 till 31-May-2010



    Idag går jag in i vecka 27 och allting tickar på som det ska. Det har hänt mycket sedan förra veckan och nu börjar jag känna av att jag är i sjunde månaden. Magen har växt och blivit stor och rund, jag börjar känna mig tung och osmidig och har blivit trött igen. Annars mår jag toppen. Jag har inte stött på några graviditetskrämpor som ont i ryggen, svullna ben eller halsbränna än. Hade det inte varit för den växande magen och de små fossingarna som sparkar där inne hade jag aldrig trott att jag är gravid. Jag är tacksam över att må bra och jag vet att mycket kommer hända under de knappt hundra dagarna som är kvar. Men gud vad jag längtar!

  • Tjugoandra februari


    Jag är inte så pepp idag. Känner för att gräva ner mig i sängen och sova hela dagen, men jag måste till skolan. Det är nackdelen med att börja på eftermiddag, man sitter hemma och blir seg och får inte gjort något vettigt. Jag har en timme på mig att fixa till mig och rycka upp mig innan jag ska med bussen. Det är sportlovsvecka för de många men inte för mig som läser på universitet. Jag har istället världens tråkigaste vecka framför mig med sena föreläsningar och laborationer som måste göras. Nåja, jag ska bita ihop och sluta klaga. Det är trotas allt ens egna inställning som avgör om dagarna blir bra eller dåliga.

    Någon mer som är lite depp?
    Isåfall skyller vi på vädret.


    Den vackraste klänningen jag sett




    Den är magisk! Så perfekt på alla sätt.
    Vi är bjudna på bröllop i augusti och jag hade mer än gärna burit klänningen dagen till ära. Den är så vacker och det gör ont i mig att veta att den är slut i min storlek. Den kommer från topshop och jag kommer vaka efter den som en hök. Jag är kär...


    Godmorgon söndag


    Jag har haft en supertrevlig helg. Igår var vi på middag hos min familj och det blev god mat, melodifestivalen och spel. Det blev sent och jag gick inte och la mig förän vid två tiden på natten. Steg ur sängen för bara en liten stund sedan och nu sitter jag här pigg och glad! Ska snart gå bort till affären och handla något gott till frukost, vi har inget bröd hemma och jag är så sugen på mackor med massa gott pålägg. I eftermiddag blir det söndagsmiddag hos sambons mormor&morfar och det ska inte sitta helt fel. En himla massa middagar den här helgen, det är gott att bli bortbjuden.



    Ikväll blir det massa mys hemma framför tvn tillsammans med mina två (tre) älsklingar <3

    Lovely cupcakes




    Klar! Det syns dåligt på bilden men dem blev riktiga färgklickar med blå frosting, rosa strössel och gröna kiwiskivor. Jag har inte provsmakat men de ser iallafall riktigt goda ut. Nu ska de in i kylen och inte plockas fram förän efter middagen ikväll ;)

    Bus, bak och mys


    Vilket busväder det varit hela förmiddagen, tar snön aldrig slut? Var ute med Nalle och lekte när det snöade som mest och han tycker det är så roligt att jaga snöbollar och luffsa runt. Stackaren är nästan lika hög som snön är djup så han får skutta som en liten bergsget för att ta sig fram. Barn och hundar älskar snö, det är bara vi tråkiga och vintertrötta vuxna som klagar hela tiden.

    Nu ska jag fixa till i köket och baka cupcakes! Har varit och handlat alla ingredienser redan så det är bara att sätta på ugnen och vispa ihop smeten. Vi får hoppas dem blir goda :) Ikväll kommer Madde&Robban hit så ska vi laga mat och ha mysfredag framför let's dance. Jag tror att dem förväntar sig goda cupcakes efter att ha läst det här så det är bäst att sätta igång.

    Dagens tips - buxom lips


    Jag tänkte tipsa om världens bästa läppglans med lip plump effekt - ID buxom lips! Det ger mycket glans och lagom med färg och sitter länge utan att kladda. Jag gillar annars inte att ha läppglans eftersom jag tycker det känns klibbigt och kletigt men jag älskar buxom lips. Dessutom fungerar glosset som lip plumper och gör läpparna fylligare utan stickande känsla, det är hot! När man stryker på glosset blir det efter en stund kallt om läpparna och man riktigt känner hur de sväller en smula och man får riktigt kyssvänliga läppar. Precis som allt annat ID smink är läppglanset bara gjort på naturliga ingredienser och är vårdande för läpparna. Så alla som vill ha fylliga sexiga läppar ska testa ID buxom lips, ni kommer inte bli besvikna.



    Buxom lips finns att köpa hos bla makeupdesignbysara för 269 kr och på strawberrynet för 157 kr. Ordinarie pris ute i butik är ca 325 kr, men jag lovar att det är värt vart enda öre.

    En bulle i ugnen


    Jag vet inte vad som hänt men på bara ett par dagar har magen blivit enorm. Okej, kanske inte enorm men stor och rund. Idag har den varit spänd hela dagen och jag har haft lite ont på sidorna för det liksom stramar där inne. Har tagit ett varmt bad och smörjt in mig med mandelolja nu ikväll och ska snart gå och lägga mig. Det kanske är nu det vänder? Det kanske är nu bullen i ugnen jäser och jag blir stor, tung och klumpig. Jag är iallafall glad att lilla bebismagen börjar synas ordentligt för nu syns det att det är en bebis där inne och inte bara för många kakor.



    Vackra Nicole Richie med bebismage. Hon verkligen strålade under båda sina graviditeter och visade stolt upp sin skattkista i åtsittande klänningar. Det ska jag också göra!

    Pudriga toner





    Puderrosa är vårens och sommarens finaste färg. Romantiska underkläder i spets, vackra klänningar och tunikor, basplagg, tygskor och snygga accessoarer - allt i pudriga toner. Klänningen från Acne är en riktig dröm, den finns att köpa på bla net-a-porter och kostar ca 2500kr. Topshop har fått in riktigt mycket fina vårplagg och magtröjorna i puderrosa ger mig stora cravings. Tänk ett par ljusa jeansshorts till magtröjan, ett par converse och en slarvigt uppsatt fläta i håret. Ge mig sommar!

    Risenta müslimix


    Börja den här morgonen med en skål vaniljyoghurt och risenta müslimix, ni vet sån man kan blanda själv. Det är som att köpa lösgodis fast man lägger gryn, fröer och torkad frukt i påsen istället. När jag var på maxi blandade jag ihop ekologiska branflakes, pumpafrön, linfrön, gojibär, russin och torkade bananer. En riktig energi och antioxidantkick såhär på morgonkvisten, yummie. Om en timme bär det av till föreläsning på skolan som håller på fram till 12, sen ska jag träffa Madde en stund. Nu måste jag gå ut med hunden och fixa till mig, se you later!


    Bed sweet bed


    Ligger nerbäddad i sängen och ska snart nanna kudden, ska upp klockan sju imorgonbitti. Idag har det inte hänt så mycket och imorgon händer det ännu mindre. Går i skolan nästan varje dag nu och har en massa skoluppgifter att ta tag i så jag måste ta mig i kragen nu. Idag har jag kommit fram till att jag ska ta mitt studieuppehåll från och med sista april. Jag hinner inte gå klart hela sista kursen men den är uppdelad i två delar, tenta och uppsats och jag har tänkt klara tentan så iallafall halva kursen är avklarad innan jag slutar. Det är min plan och jag hoppas jag kommer orka gå i skolan så länge och att magen inte blir för stor. Jaja, den som lever får se.

    Nu tror jag bestämt att det är dags för lite skönhetssömn.
    Godnatt sötnosar! <3


    Sailortrend


    Topp topshop   Kjol forever21   Kappa net-a-porter    Väska muimui
    Skor see by Chloe Armband Dior och net-a-porter  Halsband Chanel

    En trend som känns lika rätt varje vår och sommar är sailortrenden. Blå och vitrandiga plagg tillsammans med beiga och guldiga detaljer, pärlor, kedjor och ankare. Matcha en randig topp med korta vita shorts, jeansshorts eller en blå vippig kjol. Lägg till ett par somriga skor, en beige väska och massa guldiga armband och kedjesmycken och voila, en riktig sailorgirl! Olivia Palermo är riktigt snygg i sin sailorinspirerade outfit.




    Stan och fika


    Godkväll söta bloggläsare! Jag har precis kommit hem efter en mysig eftermiddag i stan. Jag åkte först ner till stan själv för att göra ett ärende på banken. Efter det blev det såklart en titt i butikerna men jag handlade ingenting, pluspoäng till mig. Gina och H&M har fått in så mycket fina vårkläder men eftersom snön inte verkar försvinna på ett par veckor till får pastellfärger, klänningar och tygskor vänta lite. När jag var påväg till bussen hem ringde Louise och sa att hon kunde komma ner och fika med mig, så jag vände igen. Vi tog en varm macka och vars en kaka på ebbas fik och pratade av oss lite, sen tog vi bussen hem tillsammans.

    Nu ska jag varva ner lite och göra ett klädkollage sen ska jag laga lite middag till mig och min kära sambo. Lägger ut klädkollaget på bloggen sen :)

    Vecka 26


    Bebis
    Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

    Du
    6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.



    Jaha, då är jag inne i graviditetsvecka 26 och än så länge rullar allt på som vanligt. Bebisen gör sig påmind varje dag med sparkar och kullerbyttor och det känns skönt att veta att han/hon har det bra där inne. Jag har än så länge inte märkt av några av ovanstående besvär förutom trötthet. Vikten går stadigt uppåt och jag är rädd att den ökar i lite för hög fart vilket antagligen beror på för mycket onyttig mat och för lite motion. Jag bryr mig egentligen inte om några extra kilon och vikten är utan betydelse sålänge bebisen mår bra, men samtidigt vill jag inte lägga på mig tjugo extra kilon som tar lång tid att bli av med. Några nya bra vanor skulle vara på sin plats, det tåls att tänkas på.






    Barnmorskan


    Idag har jag varit på kontroll hos barnmorskan. Hon mätte blodtrycket och mätte magen och allt såg jättebra ut. Sen lyssnade hon på bebisens hjärta och det slog för fullt. Lilla hjärtat slår omkring 150 slag/minut vilket är mer än 2 slag varje sekund. Sen fick en läkare komma och titta på mina röda utslag och hon kunde direkt se att de kommer från ett virus, är helt ofarliga och försvinner av sig själv. Skönt att veta att allt är bra med både mig och bebisen! När undersökningarna var klara bokade vi in datum för nästa kontroll, diabetestest, föräldrakurs och ett andra ultraljud. Hade ingen aning om att jag ska på ett andra ultraljud så det var en positiv överraskning. Jag går hos en privat barnmorska och det finns många fördelar med det, jag är supernöjd med mitt val.




    Friis & company




    Den här väskan från friis&co står högst upp på min önskelista just nu. Lagom stor väska i mockaimitation med en stor rosett och ett silvrigt friismärke som fina detaljer. Passar perfekt för datorn och hade säkerligen även fungerat bra som snygg skötväska. Det enda som hindrar mig från att köpa den är priset. 899 kr kostar den och min plånbok tillåter inte riktigt det just nu, så jag får åtminstone vänta till nästa månad. Ni hittar den hos chique!


    Vovven utan tratt


    Jag har precis kommit hem efter att ha varit hos veterinären med Nalle. De tog bort hans stygn och nu är såret efter operationen helt läkt och han slipper äntligen tratten runt huvudet. Nu kan han springa runt och leka och slänga runt med alla sina gosedjur igen. Jag tycker snön kan försvinna så vi kan gå långa promenader i skogen och åka och leka på stranden. Visserligen gillar Nalle snö men även en liten vovve fryser när han varit ute länge.



    Äntligen slipper han tratten :)

    Trevlig alla hjärtans dag


    Jag har haft en jättemysig dag här hemma tillsammans med Stefan. Det blev sent igårkväll så vi har bara tagit det lugnt och myst hela dagen. Nu ska vi strax äta middag sen ska vi kolla på film och äta gottis. Tycker allt man kan mysa till det lite extra på alla hjärtans dag. Jag har fått en jättesöt present också och världens finaste kort, jag har världens bästa man! Hoppas alla har en mysig kväll full med kärlek <3

    Bebisdröm och kinarestaurang

    Mumma, vad jag sovit gott inatt! Fast jag drömde en dum dröm om att jag inte klarade ta hand om bebisen. Jag tror det var en pojke i drömmen och jag kunde inte hålla honom rätt, jag tappade honom, jag visste inte hur jag skulle få honom att äta och jag glömde honom i vagnen på tågstationen i stan. Jag lovar er att det aldrig kommer hända i verkligheten! Konstiga bebisdrömmar lär det bli många av de kommande tre månaderna för det är klart man är nervös och lite orolig och tänker mycket. Nåja, tur att det bara var en dröm och att jag vaknade pigg och glad endå. Idag ska jag bara vara hemma under dagen och ta det lugnt och kanske gå till posten och hämta ut ett paket. Sen ikväll blir det mysigt restaurangbesök med familjen och mormor&morfar. Det är fina mormor som bjuder ut för att fira sin födelsedag och det ska bli jättetrevligt. Stefan är dessutom ledig i helgen för första gången på flera veckor så det är underbart att jag får en helkväll med alla jag älskar!


    Uppe med tuppen


    Godmorgon! Jag vaknade 04.45 imorse och efter det kunde jag inte somna om. Låg kvar i sängen i två timmar och vred och vände på mig men när klockan var strrax innan sju gav jag upp. Känner mig inte ett dugg trött så jag antar att jag är utvilad trots knappt fem timmars sömn. Nu ska jag iallafall göra frukost och vänta på att Stefan också kommer upp.

    Idag står det Louise på schemat. Vi ska ta en runda till stan eller till väla och äta lunch och hon ska handla en ny digitalkamera. Jag måste även handla en present till min mormor och det är inte det lättaste. Vi får se vad jag fifflar ihop. Fredag och allt, och det blir myskväll framför let's dance med en stor skål godis. Jag har hållt mig borta från godis i ett par dagar så jag är sjukt sugen :P

    Lundmy of Sweden


    Jag har precis klickat hem en jättefin babyfilt från Lundmyr of Sweden. Det är en gosig kabelstickad filt med en ficka med broderad text, "Sov sött strålande vän, mjuk är kvällen mot din kind. Snart vaknar du i morgonsol och jag är här intill dig." Ordinarie pris på filten är 499 kr men just nu är den nedsatt till 199 kr på babyshop.se, och erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Vår älskling kommer sova som en prins/prinsessa.

    Torsdagkväll


    Jag har precis kommit hem efter en mycket trevlig fika hos Linda. Vi bakade citronmuffins och dem blev jättegoda, så det blev en mysig fika med massa bebissnack såklart. Jag är så glad att jag har en nära vän som går igenom samma sak som jag, allt känns mycket roligare när man är två och förstår varandra fullt ut.

    Jag ska snart börja på middagen och sen ska jag sätta mig ner i lugn och ro och pyssla lite. Köpte lite nya pärlor på panduro innan idag så jag ska göra ett makraméarmband till mamma, snällt va? Annars händer det inte så mycket mer idag, allt flyter på som vanligt. Däremot får jag sätta igång med mitt skolararbete imorgon så jag slipper göra allt i helgen.

    Ett kap från H&M


    H&M har fyllt på med lite nytt i webbshoppen och det finns bland annat en skitsygg lång, lätt figursydd kavaj för bara 199 kr. Det kallar jag ett kap! Jag har redan en svart kavaj men en i mörkgrått hade inte varit fel och jag hade klickat hem en direkt om det inte hade varit för att magen är för stor. En snygg kavaj ger vilken outfit som helst ett rejält lyft. Hur snygg är inte modellens outfit nedan?

    Pysselsugen


    Jag tog en liten runda på panduro innan idag och nu har jag suttit och letat efter lite bilder på fina smycken på internett. Jag har blivit galet pysselsugen och funderar på att plocka fram min låda med pärlor och börja göra egna smycken igen. Jag var inne i en period för ett par år sedan då jag handlade på mig en massa pärlor och satt och pysslade mycket med det. Men jag tröttnade efter ett tag och nu ligger lådan långt in i garderoben. Nu är jag sugen att börja igen och jag funderar starkt på att besttälla hem lite nya  roliga pärlor och annat material som behövs för att göra snygga smycken. Jag brukade beställa material från www.sirlig.se som är en trevlig liten hemsida med mycket och billiga pärlor, jag ska nog kika in där på direkten!




    Makraméarmband är populära nu och det är inte så svårt att göra själv!

    Brio happy barnvagn



    Det finns en hel djungel av barnvagnar och som förstagångsförälder är det inte lätt att veta vilken vagn som passar en bäst. Sittvagn, liggvagn eller kombivagn? Tre eller fyra hjul? Fasta eller roterande framhjul? Luftpumpade eller luftfria däck? Compact chassi eller lättviktschassi? En ny barnvagn kostar allt mellan 5.000-10.000 kr och som ni förstår är det inte helt lätt att välja.

    Redan innan vi gav oss ut på barnvagnsjakt var jag intresserad av en brio happy eftersom jag läst mycket bra om vagnen och tycker den var stilren och snygg. När jag provkörde den i butiken blev jag helt övertygad om att det är precis en sån vagn vi ska köra runt bebisen i. Den är jättelätt att köra och ha ett skönt gung, och de fyra fasta hjulen är rejäla och gör att vagnen passar bra för alla underlag. Vi vill ju kunna ha med vagnen till stranden och skogen på sommaren och kunna ploga fram genom snön med den på vintern.  

    En svart brio happy är nu köpt och vi valde en sittvagn med mjuklift i. Dels för att liggdelen bara används i max 6 månader och dels för att de känns smidigast med en mjuklift som man lätt kan lyfta ur vagnen. När bebisen ligger mysigt nerbäddad i mjukliften och sover kan vi enkelt lyfta ur liften och ta med bebisen in och låta vagnen stå kvar där ute. Chassit är ett lättviktschassi som gör att vagnen inte väger så mycket och däcken är luftfria så vi slipper punktering. Än så länge är jag jättenöjd med vårt köp och om den lever upp till alla mina förväntningar återstår att se om 3,5 månader.

    kompislunch och kalasfika


    Godmorgon fina bloggläsare! Jag har precis varit ute en runda med Nalle och ska snart göra mig lite frukost. Vid tolv tiden ska jag köra ut till väla och träffa Madde för en liten shoppingrunda och en god lunch. Sen i eftermiddag ska jag hem till mormor på lite fika för hon fyller år idag, grattis! Skönt med lite planer för dagen, de senaste dagarna har varit lite väl ohändelserika och jag har inte orkat göra så mycket. Ändring på det, idag blir det en mysig dag tillsammans med nära&kära, sen kanske lite shopping som grädde på moset ;)


    Ge mig tacos och choklad


    Det är svårt att motstå suget efter godsaker nu och jag måste erkänna att de senaste dagarna har varit lite väl onyttiga. Jag har inte haft några speciella eller knasiga "gravidcravings" utan det varierar hela tiden. Helt plötsligt kan jag få för mig att jag är jättesugen på en viss maträtt eller godsak och har jag inte det hemma så åker jag och handlar. Det kan vara allt från rullemackor med mjukost till choklad, chips och melon. Just nu är jag vrålsugen på tacos så jag ska snart köra till affären och köpa lite ingredienser så jag kan laga tacos till middag ikväll. Ska man vara en slav under suget eller försöka stå imot? Jag vet inte vad som är bäst.. Antingen blir jag fattig och tjock eller blir jag sur och grinig, det är lite pest eller kolera.




    Gah, det ser ju så sjukt gott ut!

    Graviditetsvecka 25


    Bebisen
    Nu börjar sista tredjedelen av graviditeten. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. Många barn rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.



    När jag ligger ner kan man tydligt se var lilla bebisen ligger, magen sjunker in upptill men är hård och rund nertill. Det är en vild liten krabat som ligger och gör volter där inne. När bebisen sparkar syns det tydligt utanpå magen och det är konstigt att en så liten fot kan sparka med sådan kraft. När Stefan la handen på magen för ett par dagar sedan blev han nästan lite chockad över hur mycket sparkarna verkligen känns. Vår lilla buse, hihi <3

    Kate Voegele


    Börjar den här morgonen med att lyssna på Kate Voegeles musik på hög volym, lovely! Jag fick upp ögonen för henne i one three hill där hon spelar Mia Catalano och hon har en helt fantastisk röst. Hon har många bra låtar och alla finns på spotify.

    Lyssna och njut!

    En god morgon


    God morgon, sitter i köket och äter en god frukost och kikar igenom mina favoritbloggar. Börjar inte skolan förän klockan ett idag och det är så skönt att slippa stressa iväg på morgonen. Förutom de två timmarna i skolan har jag inga planer för dagen. Känner för att ha en mysig hemmadag eller kanske åka och shoppa lite (fast att plånboken säger nej). Kanske ska baka lite i eftermiddag och bjuda hit någon? Nej, jag får helt enkelt se vad det blir av den här dagen. Ha en fin dag allihopa!



    Inspiration! Den här outfiten hade jag gärna trippat runt i idag, fast med en varm kofta under jackan. Ledigt och slappt men endå såå snyggt!

    En svart med nitar


    Jag är kär i min nya skapelsen från gina tricot. Den ser ut som en kavaj men är mjuk som en cardigan med snygga nitdetaljer och fickor. Det är verligen min stil och den passar till nästan allt, den är perfekt. Mums, måste invigas snart!






    Så snygga detaljer, nitar är hett även i vår.

    Recension Strawberrynet


    Förra veckan beställde jag ID mineralsmink från strawberrynet.com. Det är en amerikansk sida som säljer smink, parfymer och hudvårtprodukter från kända märken till jättebra priser. Det är lätt att beställa och man ser direkt på sidan hur mycket det kommer kosta eftersom frakt, moms och eventuella tullavgifter ingår i priset. Det tillkommer alltså inga dolda avgifter och man betalar säkert med sitt bankkort och pengarna dras direkt. Efter gjord beställning får man ett mail om att beställningen är mottagen och sedan får man ett mail när beställningen blivit skickad. Man kan hela tiden ha full koll på vart paketet befinner sig och det tar 3-5 dagar tills ett avi dimper ner i brevlådan och paketet finns att hämta ut på posten.

    Jag beställde ett bareminerals get started kit för 536kr (pris i Sverige ca 1000kr) och ett eyes cheek lips kit för 490 kr (pris i Sverige ca 800kr). Paketen var snyggt inslagna i glittrigt presentpapper och jag fick även en presentask med ett halsband i silver på köpet. Jag är jättenöjd med min beställning och kommer absolut handla hos strawberrynet fler gånger.



    Jag ger strawberrynet 5/5 i betyg och kan varmt rekommendera sidan!

    Söndag sjunde februari


    Tack för de fina kommentarerna! De värmer verkligen. Speciellt en dag som den här då jag sitter hemma och mjuksbyxor och känner mig allmänt fet och ful. Dessutom har jag fått röda utslag på halva kroppen som kliar och svider. Men jag ska inte klaga för i övrigt är jag är pigg och frisk och lilla bebisen tränar karate i min mage vilket är en fantastisk känsla.

    Jag ska rymma upp lite här hemma nu i förmiddag, sen ska jag iväg och handla lite för familjen kommer på besök i eftermiddag. Då blir det först pulkaåkning med lillasyster och sen en mysig fika inne i värmen.


    En enkel outfit




    Långa tunikor tillsammans med strumpbyxor/leggings är en klar favorit nu. Det är svårt att hitta snygga kläder som passar en växande mage och det är lätt att det blir enformigt med få plagg. Tunikan på bilder har jag i fyra olika färger och den är ett perfekt vardagsplagg som går att variera på många olika sätt. Ett snyggt skärp som skär av under bysten gör att man inte ser allt för fyrkantig ut i sin 8 kilo tyngre kropp.

    Stackars Nalle


    I tisdags blev Nalle kastrerad och jag kan säga att hittills har allt gått bra. De ringde redan vid 12 tiden, 3 timmar efter jag lämnat honom och sa att vi kunde komma och hämta honom. När vi kom till veterinärkliniken var det en drogad och yr liten vovve som väntade på oss. Stackaren orkade knappt ha ögonen öppna och kunde inte stå på benen, så vi fick åka direkt hem och bädda ner honom. Han sov hela tisdagendagen och dagen därpå var han som vanligt igen men en aning gnällig såklart. Nu ska han gå med tratt runt huvudet i 10 dagar innan stygnen ska tas bort. Just nu är han lite deppig och rastlös eftersom han inte får gå ut på långa promenader och måste ta det lugnt. Jag får helt enkelt mysa med honom extra mycket och ge honom lite extra godis om dagarna så känns det nog lite bättre iallafall.






















    Nyopererad och nerbäddad mysigt i sin säng.


    Den som väntar på något gott


    Jag har mycket att blogga om och har många inlägg på gång. Det kommer en uppdatering om stackars vovven, lite nyshoppat, barnvagnsköp, en dagens outfit och sånt skoj. Jag ska bara fota allt och få in bilderna på datorn. Vissa dagar bara far iväg och på kvällen inser jag att jag inte äns hunnit med hälften av det jag tänkt. Planering är överskattat, eller? Nu ska jag iallafall ut till mami&papi för stackars Nalle dör snart av uttråkning här hemma. Sen väntar en kväll med mycket bloggande, så kika in då!



    Nalle är hos veterinären



    Nu har jag varit och lämnat Nalle hos veterinären. Han ska kastreras så jag får antagligen inte hem honom förän imorgon. Stackaren var så rädd och jag ville inte lämna honom, men han fick en lugnande spruta innan jag gick så han klarar sig nog bra. Jag ska ringa veterinären efter fyra i eftermiddag och höra hur det gått och hur det är med honom.
    Min älskade vovve.

    RSS 2.0