Denna eviga väntan


Det står fortfarande stilla.. Har haft regelbundna värkar sedan 2 inatt och det gör ont, men de kommer med för långa mellanrum. Jag sover en liten stund, vaknar av att det gör ont, andas ut och somnar om, vaknar några minuter senare av att det gör ont igen och så vidare. Det är ingen höjdare och jag känner mig jättetrött men samtidigt rastlös och otålig, jag tror jag blir galen snart. Just nu är badkaret och vetekudden mina bästa vänner och jag tror jag har badat minst 6 gånger sedan jag kom hem igår.

Nu vet ni iallafall att jag lever och att jag fortfarande går hemma. Svarar jag inte på samtal eller sms beror det på att jag vilar eller helt enkelt inte orkar svarar. Lämna gärna en kommentar i bloggen istället!

Värktimer


Nu börjar värkarna dra igång ordentligt igen och jag sitter och klockar dem på varktimer.se. De senaste värkarna har varat i ca 1 minut och kommit med 5 minuters mellanrum. Jag hoppas att det håller i sig nu och att det drar igång ordentligt under eftermiddagen. Det gör riktigt ont i ryggen och i ljumskarna men jag ska stanna hemma och kämpa så länge det bara går. Vill inte riskera att bli hemskickad igen för det är inte kul att sitta i en skumpande bil med värkar. Håll tummarna för oss!


Hemma från förlossningen


I måndags blev det minst sagt en konstig vändning på dagen. Jag hade tid hos barnmorskan på eftermiddagen för vanlig kontroll. Allt såg bra ut och jag berättade om mina värkar och att slemproppen gått. Hon sa precis som jag redan visste att slemproppen inte behöver betyda något utan att det kan ta upp till 3 veckor innan förlossningen startar. Hon ville endå undersöka mig så att jag skulle slippa vara orolig. Hon kände efter och konstaterade att jag öppnat mig 2 cm, så hon ringde till förlossningen och beordrade mig att åka dit på direkten. Hon sa "Jenny, du kommer föda idag eller imorgon" och jag var minst sagt chokad. Jag fick ringa mamma så hon fick komma och hämta mig och jag fick ringa hem Stefan som var i Göteboorg.

Vi kom upp till förlossningen och jag fick ett rum och fick byta om till sjukhuskläder. Jag mådde fortfarande bra och kunde inte riktigt förstå vad jag gjorde där. Barnmorskan satte igång ctg-apparaten och kontrollerade mina värkar och lyssnade på bebbens hjärta. Värkarna kom med ca 7 minuters mellanrum och bebisen mådde jättebra så vi fick själva fördriva tiden på sjukhuset resten av dagen. På kvällen hade det inte hänt mer så jag fick sömntabletter och en morfinspruta för att kunna sova. På tisdagsmorgonen vaknade jag av världens illamående och hela dagen gick åt till att ligga i sängen och kräkas. De satte en kanyl och kopplade på dropp så jag skulle få i mig lite näring. Sammandragningarna hade inte ökat och bebisen mådde fortfarande jättebra så på kvällen fick jag en sömndos till och somnade gott. Vaknade upp imorse och kände mig utvilad och mådde riktigt bra. Fick träffa en läkare och eftersom bebisen mådde bra och värkarbetet inte kommit igång på riktigt fick vi lov att åka hem och vila. Det kan bli lite långdraget att vara på sjukhuset i flera dagar. Eftersom jag bara är i vecka 35+1 vill de inte sätta igång förlossningen eftersom bebisen mår bäst när den får stanna i magen så länge som möjligt, varje extra dag är viktig.

Nu är vi iallafall hemma och det känns såklart lite surt men samtidigt skönt att slippa sjukhusmiljön ett tag. Vi hade ju ställt in oss på att få träffa bebisen men samtidigt är vi medvetna att bebisen har det bra i magen. Jag mår också bra nu och eftersom jag fick tabellet mot värken inatt är sammandragningarna inte så smärtsamma. Vi får se vad som händer under dagen och jag ska försöka hålla er uppdaterade. Det är somsagt på gång och jag är öppen 3-4 cm men värkarbetet har stått stilla sedan i måndags. Bebisen har bestämt sig för att den vill komma ut, men tar god tid på sig.

Vi längtar efter dig!

En sväng till stan


Jag har precis klätt på mig och sminkat mig lite lätt. Helgens utstyrsel har bestått av slitna joggingbyxor, ett fult linne, ett blekt ansikte och risigt hår. Kände att det var dags att lägga ner några minuter extra på mitt utseende om jag ska kunna vistas bland folk. Jag ska strax ta bussen ner till stan och det känns okej trots lite värkar. Ingenting blir bättre av att bara sitta hemma, tvärtom är det väldigt skönt att vara uppe och röra sig lite. Jag har tid hos barnmorskan klockan 3 och innan dess ska jag handla diverse saker på apoteket och ta en titt inom h&m och lindex. Jag får se hur mycket jag orkar med.



Today I look like this!

Graviditetsvecka 36 - Slempropp?


Bebis
Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du
Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.



Vad len och fin magen ser ut på bilden! Kan passa på att berätta att jag är noga med att smörja in magen varje dag med weledas havenskapsolja och body butter från bodyshop. Jag vet att man inte kan motverka hudbristningar genom att smörja men jag vill iallafall ge huden bästa möjliga förutsättning. 5 veckor kvar till beräknad förlossning men jag börjar ana att något redan är på gång. Jag gjorde nämligen en minst sagt äcklig upptäckt när jag vara på toaletten imorse - Sveriges största slemklump hamnade på pappret. Om det är slemproppen som gått är det nog inte långt kvar. Läste att förlossningen normalt startar 1-7 dagar efter att slemproppen gått, men det finns som alltid undantag. Tur att jag ska till barnmorskan i eftermiddag för jag börjar bli lite nervös nu och jag som annars bara sitter glad och tyst kommer den här gången ställa en miljon frågor.

En mysig säng


Idag mår jag betydligt bättre och värkarna gör inte lika ont längre och kommer inte lika ofta. Vilken befrielse det var att få sova några timmar i sträck imorse. Jag har varit hemma hela dagen och det är frustrerande att ha ont och inte kunna göra något. Höll på att bli galen ett tag så jag gick och la mig brevid Stefan i sängen och grät en skvätt, sen kändes det bättre. Nu i eftermiddag har jag bytat sängkläder och städat fint i sovrummet. Jag måste få Nalle att sova i sin egen säng för han fäller otroligt mycket nu när det börjar bli varmt och jag vill inte ha hårbollar i den renbäddade sängen. Jag längtar redan efter att få gå och lägga mig och snoosa in doften av nytvättade lakan. Finns inget bättre!



Min goding ligger i sängen!

Det är inte roligt längre


Värkar var tionde minut hela dagen... Kommer det sluta snart? Är det bebisen som är påväg? Kommer det hålla på såhär fem veckor till? Det är många frågor och det finns inget givet svar. En sak är iallafall säker - Det här är inte roligt längre! Frågade Stefan innan om han vill gräva upp mig om ett par veckor för jag skulle vilja gå och gräva ner mig. Som tur är varar värkarna max 30 sekunder och jag har klarat av att städa, laga mat och tvätta idag, men det är tråkigt att bara gå hemma och driva. Jag håller tummarna på att det avtar nu under kvällen men har samtidigt en känsla av att det kommer bli en jobbig natt till. Jag behöver lite medlidande...

Ska göra en liten efterrätt nu bestående av skivad banan, jordgubbar och keso. Älskar keso och har köpt en ny smak som jag hoppas är god - äpple, päron, vanilj. Sen ska jag värma min älskade vetekudde, ta två panodil och sätta mig och se på tv. Ha en trevlig lördagkväll!


Ny smak!

Fint från Filippa K




Superfin maxiklänning och byxdress från Filippa K. Klänningen är helt perfekt med fint fall, stilren modell och tunna axelband. Plaggen kostar 1199 kr respektive 899 kr hos nelly. Tyvärr är det lite saftigt för min plånbok just nu, annars hade jag mer än gärna klickat hem klänningen.

En jobbig natt


Värken som kommer och går har blivit värre.. Efter en stressig eftermiddag på jobb åkte jag direkt hem till en klasskompis som hade lite tjejmiddag och det var ingen bra idé. Det var jättemysigt och hon bjöd på god mat men jag fick så ont imellanåt att jag hade svårt att hålla minen. Det slutade med att Stefan fick komma och hämta mig och jag fick gå och lägga mig. Mycket sömn blev det däremot inte. Jag har vaknat av smärtan flera gånger inatt och när klockan var strax över 6 orkade jag inte ligga kvar i sängen längre. Jag gick upp och ringde till sjukhuset eftersom jag började bli orolig och ville veta så allt står rätt till. Barnmorskan lugnade mig och sa att det inte är något farligt eller ovanligt och om det är förlossningen som vill starta redan gör de inget för att stoppa den. Jag fick order om att vila så nu har jag precis ringt till jobb och sjukanmält mig. Ska ta ett varmt bad nu och hoppas på att värken avtar lite för jag tror inte jag orkar med att ha det såhär i 5 veckor till.

Värk i mage, rygg och ljumskar


Värken i magen och ryggen har inte blivit bättre och jag har vaknat flera gånger inatt av att det gjort ont. Det börjar värka i nedre delen av ryggen sen sprider det sig fram i magen och ner mot ljumskarna. Jag har försökt googla runt lite för att se om det är normalt och vad det kan bero på men det är så individuellt och jag blir inte klokare. Blir lite uppskrämd när folk tror att det är förlossningen som är på gång men lugnar mig med att det säkert bara är vanliga sammandragningar som kan göra lite ont på grund av stress. Så länge bebisen rör sig inne i magen och jag inte får jätteont är jag inte orolig. Jag får ta det jättelugnt i helgen och sen prata om det med barnmorskan på måndag.

Jag skulle egentligen ha föreläsningar 9-15 idag men jag valde att stanna hemma eftersom jag ska jobba i eftermiddag. Hade aldrig orkat vara iväg hela dagen, det hade inte känts tryggt för den delen heller. Jag har precis ätit lite och ska ta ett varmt bad nu innan jag ska bege mig till jobb. Det tar imot att åka och jobba men tre timmar idag och tre timmar imorgon ska jag nog stå ut med. Sen får det minsann bli en månads vila innan bebisen tittar ut.

Studiobild


Tycker om den här bilden som är tagen i the studio i Malmö för snart 1,5 år sedan.
Skulle vilja ta fina studiobilder nu med gravidmagen också, men det blir nog inte av.
Någon som har en kamera och känner sig manad?

 


Förvärkar


Jag har haft molande värk i nedre delen av magen och ryggen sedan igårkväll. Känns ungefär som mensvärk, men värken kommer och går och håller bara i sig några minuter. Har vaknat flera gånger inatt och vändit och vridit på mig. Jag antar att det bara är förvärkar och att livmodern håller på att träna upp sig, men jag tycker inte det borde göra ont redan. Det är trots allt 38 dagar kvar till beräknad förlossning så jag hoppas det går över snart. Jag får ta det riktigt lugnt idag och se om det hjälper, annars får jag ta upp det med barnmorskan när jag ska dit på måndag.

Utöver min värkande mage mår jag bra och jag har en helt ledig dag idag. Eller ledig är man väl aldrig när man läser på universitet, det finns alltid något att plugga in och tusentals sidor kurslitteratur att läsa. Med ledig menar jag att jag kan disponera min tid precis hur jag vill och än så länge sitter jag bara i köket i min rosa morgonrock. Jag får helt enkelt se hur mycket jag orkar med idag och så håller jag tummarna på att bebismagen slutar protestera.

Maxi dresses


Fina maxiklänningar till vardags är en trend jag kommer sata på till sommaren. Jag äger endast en maxiklänning och behöver fylla på med några fler, gärna en enkel svart, en med vackert fall och en färgglad. Ellos har två jättefina klänningar och jag är riktigt sugen på att klicka hem den färgstarka med orientaliskt mönster. Den sticker ut lite och vackra färger och mönster kan man inte ha för mycket av på sommaren. Just nu får man 40% rabatt på dyraste varan och 10% på resten av beställningen, så jag borde kanske slå till?



Maxiklänningar från ellos. Kostar 499 kr respektive 349 kr.

Spjälsängen


Nu står bebisens fina spjälsäng på sin plats i sovrummet brevid vår säng. Färdigbäddat och mysigt med nytvättade lakan, den fina kabelstickade filter från Lundmyr och några gosedjur. Både jag, min bror och min syster har legat i samma säng när vi var små, den är alltså 22 år gammal. Jag tycker det blev jättefint och hoppas att vår lilla älskling kommer trivas!



Min onsdag


Jag kom hem från skolan för en stund sedan och har precis ätit lite lunch. Det blev två Billys panpizza och det var så gott! Antagligen världens sämsta och onyttigaste lunch men jag var jättesugen och jätteghungrig och då finns det ingenting att säga till om. Jag lovar att jag är mer hälsosam i vanliga fall och till sommaren ska jag bli Anna Skipper 2! Klockan är bara strax efter ett och jag har ingenting mer planerat idag. Jag ska bara vara hemma och ta det lugnt, ta ett bad, göra lite fint i lägenheten och plugga så mycket jag bara orkar.

uppdate: Nu har jag deklarerat och skickat iväg ett viktigt mail om en intresseanmälan på ett hus. Det är alltid skönt att ha fått gjort lite vettiga saker.

Fyndpaket från barnlycka


Nu har jag packat upp mina två fyndpaket från barnlycka och jag måste säga att jag är mycket nöjd! Jag hade lite otur som fick den kabelstickade filten från Lundmyr of Sweden eftersom jag redan äger en lika dan, men jag har lagt ut den till försäljning på tradera. Allt annat var klockrent! Mest imponerad blev jag över blandpaketet som kostade 199 kr men hade ett värde på över 700 kr och innehöll fina kläder från både Lundmyr och Polkadot design. Att beställa fyndpaketen var ett kul sätt att shoppa och jag kan varmt rekommendera det!


Fyndpaket Lundmyr of Sweden

Pris: 399 kr
storlek 60 unisex

Pyjamas tattoo älskling - 299 kr
Reflexer pytteliten 2 st - 58 kr
Nappflaska 125ml pytteliten - 79 kr
2-pack Nappar pytteliten - 89 kr
Napphållare pytteliten - 79 kr
Kabelstickad filt - 499 kr

Totalt värde: 1103 kr



Fyndpaket blandat

Pris: 199 kr
storlek 50-62 unisex

Polkadot Lucky Dragon Body Röd - 179 kr
Polkadot Lucky Dragon Scarf Röd - 79 kr
Lundmyr Tattoo body pytteliten - 159 kr
Lundmyr Lounge Jacka Svart - 299 kr
Strumpor teddy bear - 40 kr

Totalt värde: 756 kr

Graviditetsvecka 35


Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du får i dig mycket kalcium. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar nu på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.



Och här har vi två dagsfärska bilder också. Den senaste veckan har allt varit jättebra och jag känner mig mest som vanligt. Inga besvär med jobbiga sammandragningar, svullna fötter, krånglig mage eller sömnsvårigheter. Men självklart märker jag av att jag är höggravid. Energin och konditionen är i botten och det är lite besvärligt att sitta ner eftersom magen är ivägen, men det kommer man inte ifrån. Bebisen har hittat sin favoritposition i magen, på min högersida med rumpan upp mot revbenen. Där ligger h*n och trycker. Det är 6 veckor kvar och jag har inte börjat bli nervös eller orolig än, däremot längtar jag som en tok. Jag hoppas bebisen kommer tidigare än beräknat för det kommer bli en jobbig väntan.


Hämta paket


Jippi, jag fick precis ett efterlängtat avi från posten! Så nu ska jag slå två flugor i en smäll och gå ut med hunden och hämta paketet borta på ICA. Sen ska jag storstäda lägenheten, tvätta bebiskläder och plugga resten av dagen. Jag får passa på när jag är helt ledig och har lite extra energi över. Uppdaterar med bilder senare!

Världens finaste converse


Jag har tjatat om ett par converse länge men har fortfarande inte kommit till skott att köpa ett par. Har velat fram och tillbaka om vart jag ska beställa dem ifrån och i vilken färg. Jag vill egentligen ha två par, ett par höga vita (klassiker) och ett par låga i någon kul färg. Jag får nöja mig med ett par till en början och nu har jag hittat de perfekta! Färgen heter fuchsia red och de kommer från Junkyard. Jag har aldrig sett dem någon annan stans, varken i någon butik eller på någons fötter. Craaaaaaavings till 100%. Ska jag beställa ett par?



Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha !!

Ett måste i sommargarderoben




En svart enkel maxiklänning är verkligen är måste i sommargarderoben. Den här klänningen kommer från h&m och kostar just nu 149kr (50% rea) och den är perfekt både till vardags och till fest. Jag hade burit den en varm sommardag i parken matchat med ett par snygga platta sandaler, stora solglasögon och en solhatt. Känns lagom ledigt och snyggt!

Måndag


Godmorgon. Jag har precis ätit frukost och ska snart fixa till mig, gå ut med hunden och sen åka till skolan. Ska lyssna på en gästföreläsare från IKEA i två timmar sen ska jag hem igen. Nu i förmiddag ska jag även ringa på en annons om ett hus i Påarp. Vi letar ju så smått efter ett nytt boende och hittade en annons om ett litet hus som ska hyras ut, så jag ska kolla upp det och hoppas på att det är något bra. Sen håller jag tummarna på att mitt paket från barnlycka.se kommer med posten idag. Annars blir jag lite sur för det är snart en vecka sedan jag beställde det och jag är ganska ivrig efter att se vad som finns i paketet. Vi får se vart den här dagen slutar.


Vad händer på 10 veckor?






Jo det här! Första bilden är tagen i vecka 25 och andra bilder är tagen nu i vecka 35. Tänk vad mycket bebisen växer på bara 10 veckor, så fort får han/hon inte växa sen efter förlossningen. När man ser hur mycket som händer på bara 10 veckor förstår man samtidigt vilken påfrestning det måste vara för kroppen att bära på ett barn. Visst är det otroligt :)

Small Paul Frank


Här är mer fint från Paul Franks barnkollektion - Small Paul! Fina bodys, strumpor, tjocktröjor, haklappar och filtar med apan Julius på och allt går i babyrosa eller babyblått. Allt står med på bebisens önskelista och det finns att beställa på luckylittleme och på babyshop



Tjockis på Väla


Jag har sovit som en stock inatt och känner mig nu som en ny människa. Linda kommer och hämtar mig om en kvart så ska vi ta en tur ut på väla och fika lite. Får passa på att träffa henne mycket nu för sen lär hon vara upptagen, hon ska ju ha bebis om bara två veckor! Det känns skönt att ha en nära vän som ska ha bebis före en själv, men samtidigt kommer jag bli så avundsjuk när jag ser hennes lilla skatt... Ser ni två tjockisar ute på Väla är det iallafall vi. Pengar är det ont om så det blir ingen shopping men jag behöver köpa en present till min bror. Han fyller 19 år idag så ikväll blir det lite partaj ute hos familjen för att fira honom. Trevligt, trevligt!

Jag dör av skratt


I brist på annat att göra sitter jag och läser lite i förlossningsforumet på familjeliv.se. Det kan ju vara bra att få sig en uppfattning om hur andra förstföderskor upplevt sina förslossningar, så man vet vad man har framför sig. Läsningen är mycket lärorik och även om mycket av det som skrivs låter hemskt kan jag inte låta bli att sitta och gapskratta för mig själv.

Läs det här till exempel.
(Från tråden; Saker ingen berättar för dig om barnafödande)

Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va? 

Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.

Spetsklänning


Jag älskar spets och den här fina spetsklänningen från Elise Ryan är så perfekt som en spetsklänning bara kan bli. Klänningen är tydligen väldigt populär då den tagit slut på nelly en gång, men finns nu på lager igen i alla storlekar. Den finns i vit, svart och ljusrosa och jag skulle gärna ha någon av de ljusa i min garderob - Perfekt till studenten och sommarens alla festligheter. Jag äger redan tre klänningar från Elise Ryan och jag älskar dem allihop.


Tenta, glass och jobb


Äntligen är tentan över och jag måste säga att det gick otroligt bra. För första gången på väldigt länge kunde jag svara på samtliga tentafrågor utan någon större hjärnansträngning. Sen kan jag ju ha missuppfattat allt och svarat fel på varenda fråga men det är en annan femma. Det kändes iallafall bra och nu kan jag inte göra mer än vänta på resultatet som dyker upp om en vecka.

Jag har bara varit hemma och vänt en snabbis nu för att få i mig lite lunch. Ska snart iväg igen för att jobba.. Jag orkar verkligen inte jobba idag så jag hoppas jag inte behöver stanna så länge. Har ju fått hoppa in extra både igår och idag och det känns i kroppen som skriker efter vila. Jag har tröstat mig själv här hemma genom att äta min nya favoritglass direkt ur paketen - SIA Citronlakrits. MUMS! Nu ska jag gå ut med vovven sen måste jag kila iväg.



Muuuuuuuuuuuuuums!

Safariinspirerad chiffongklänning


Den här fint mönstrade chiffongklänningen kom in på h&m webbshop idag. Galet snyggt matchad på bilden. Det blir lite safarikänsla med träarmband och gladiatorsandaler eller med bikini under påväg till stranden. Känns som ett bra köp inför sommaren och den kostar bara 99 kr. Hoppas den är lika fin i verkligheten!


Paus i pluggandet


Det var planerat att jag skulle tentaplugga här hemma hela dagen idag, men så blev det inte riktigt. Fick ett sms imorse att det var kris på jobb så jag var snäll och hoppade in och jobbade ett par timmar i eftermiddags. Trots det lilla avbrottet känns det som om jag endå fått gjort en del. Skriver och skriver och hoppas att allt ska fastna i hjärnan innan tentan börjar imorgon klockan 9. Det blir en till paus i pluggandet nu ikväll då jag ska följa med mamma en sväng ut till väla. Jag har verkligen jättesvårt för att sitta stilla och koncentrera mig en hel dag, jag måste ha små avbrott för att finna motivationen och få hjärnan att börja arbeta igen. Sen är det extra jobbigt nu eftersom jag får ont i ryggen av att sitta och hänga över böckerna för länge. Nåväl, det ska nog gå vägen det här endå. Önska mig lycka till!

Tung mage och ömma fötter


Jag måste erkänna att bebisen börjar kännas tung nu. De senaste dagarna har jag inte kunnat ta några långa promenader för då gör det ont i sidan av magen. Det tynger neråt och ibland känns det nästan som om det ska spricka inne i magen för det är så uttöjt på vissa ställen. Idag har jag fått gå i snigelfart med kroppen lite framåtlutad, känner mig som en gammal tant... Det hade varit skönt att ha något stöd åt magen, något som håller upp den. Sen tar fötterna också mycket stryk, de är ju inte vana att bära runt på 15 extrakilon. Efter att ha stått upp i flera timmar på jobb värker och ömmar fötterna jättemycket. Att det gör ont är nog en varningsklocka om att jag får ta det lite lugnt och det ska jag göra nu. Jag har varit så stolt och skrytit över hur lite krämpor jag haft hittills under graviditeten, men nu måste även jag får gnälla och klaga lite. Mina fötter avlider, magen är tung och jag är så trött!

Jag ska värma min vetekudde i micron och gosa ner mig i soffan nu.



Hade det inte varit för allt sprattlande och knuffande där inne hade jag trott att det är en stor sten jag går runt och bär på. Bebis, kom ut till oss snart!

Praktiskt statistik


Nu ska jag gå kvällsrundan med vovven sen ska jag lägga mig och läsa mina favoritbok - praktiskt statistik. Skämt å sido det är världens tråkigaste bok men jag ska kunna allt som står i den till på fredag för då har jag tenta... Jag vill egentligrn bara lägga mig och sova minst 12 timmar för imorgon har jag en jobbig dag med både föreläsningar och jobb. En plågsam dag imorgon, en ledig torsdag, tenta på fredag och sen har jag en helt ledig helg, håll ut!


Fyndlåda från Lundmyr


Jag har beställt en lite kul sak idag, nämligen en fyndlåda från www.barnlycka.se. Fyndlådan kostade 399 kr och innehåller bara saker från Lundmyr of Sweden till ett värde av minst 1000kr. Perfekt för mig eftersom jag är väldigt förtjust i nästan allt från Lundmyr och plaggen i vanliga fall är relativt dyra. Jag beställde ett unisex-paket så nu får jag hålla tummarna för att det ska vara kul saker i. Det ska bli spännande och jag tror inte att jag kommer bli besviken. Det kan bli ett riktigt kap! 


Odd molly dröm




Vilken fantastiskt tunika från Odd molly! Jag har alltid varit svag för Odd mollys romantiska och feminima plagg men äger tyvärr inte ett enda. Om det inte vore för det höga priset 1899kr hade den här tunikan fått flytta in i min garderob på direkten. Fin modell med vacker spets och fin färg - väcker enormt habegär! Ni hittar den på nelly.

Trettonde April


Godmorgon. Det är jättefint väder idag och jag har redan varit ute på en promenad med vovven till affären för att handla bullar till frukost. Nu sitter jag bara hemma och tar det lugnt och laddar upp inför jobb i eftermiddag. Börjar halv två och jobbar ända till stängning så jag får spara på krafterna så jag orkar stå upp så många timmar. Att vara ute och gå är inga större problem men att stå stilla länge är inte skönt för fötterna och benen. Jag hade verkligen behövt plugga idag också men jag vet inte riktigt var jag ska finna orken. 16 dagar kvar i skolan och jag måste lägga på ett kol...

Besöket hos barnmorskan och ultraljudet gick jättebra igår! Vi kunde tyvärr inte se hela bebisen på skärmen eftersom den är så stor nu men läkaren gick igenom del för del och mätte huvudet, magen och lårbenet. Allt såg fint ut och det är en normalstor bebis som förväntas väga 3,5 kg om den föds "i tid". Nu ska han/hon bara stanna där inne några veckor till och lägga på sig lite mer hull och växa de sista 5 centimeterna.

Graviditetsvecka 34


Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.



Ännu en vecka har gått och magen växer i rasande fart nu!


Vårt lilla mirakel - 3D


Imorgon ska vi på ett tillväxtultraljud för att kontrollera hur stor bebisen är. Jag har längtat efter att få se vår lilla skatt på skärmen igen. Eftersom jag går till en privat barnmorskeklinik ingår lite extra kontroller där av ett extra ultraljud. Det ska bli så spännande! Vi har redan varit på ett ultraljud - Rutinultraljudet som vi gjorde på sjukhuset i December, i vecka 17 + 2. Då fick vi även se bebisen i 3D. Trots att han/hon var ynka 17 cm då kunde vi tydligt se ansiktet och små, små armar och händer. Det var lite läskigt att se sin bebis inne i magen i så verklig form, men samtidigt helt fantastiskt.


Söndagssysslor


Jag är i full gång med att städa. Badrummet har precis fått sig en omgång och det har tagit mig två timmar att få skinande rent, så nu stinker mina händer av klorin. Vi ska snart bygga ett skötbord över tvättmaskinen och sätta upp lite hyllor som ska fyllas med bebisens blöjor och saker, så jag har fått rensa och sanera ordentligt idag. Ut med det gamla och in med det nya!

Senare i eftermiddag ska vi ta en tur ut till familjen i Påarp. Vovven har varit där hela helgen så vi ska hämta hem honom och så ska vi plocka ner spjälsängen som ligger på vinden. Lika bra att få hem sängen och bygga ihop den, det är ingen idé att skjuta upp allt till sista veckorna. Bebisen kanske tittar ut tidigare än planerat och då är det skönt att saker och ting är klart här hemma. Att förbereda hemmet inför bebisens ankomst ska vara mysigt och roligt och det är bäst att ta lite i taget så man hinner njuta ordentligt.

Robert Gustavsson som Tony Irving


Haha, har sett klippet tusen gånger men kan inte få nog.
Det finns ingen roligare människa än Robert Gustavsson.

Det är bäst när han häller upp frukostflingorna - ett, två, tre, cha-cha-cha!



Nu ska valen ta en promenad


Jag har precis vaknat efter att ha legat i halvt koma i sängen i två timmar. Var helt slut efter jobb så jag tog först ett varmt bad och sen la jag mig i sängen för att vila en liten stund. Längre än så har jag inte kommit och klockan är redan sex. Jag ska gå en runda bort till maxi nu och handla något gott att ha till efterrätt ikväll, det är trots allt lördag. En lång promenad i friska luften kommer göra susen!



Påklädd och redo för lite motion. De svarta mamma mjukisbyxorna kommer jag bo i sista månaden av graviditeten för de är jättesköna och fungerar lite som stöd för magen. Det är precis tjocktröjan går att knäppa, magen ser ut som ett bowlingklot på bilden. Mysigt, mysigt!

Färgstarkt till Bebben


Jag har hittat ett nytt favoritmärke när det gäller bebiskläder - Lipfish! Färgstarka och mysiga kläder med roliga detaljer som sticker ut från plaggen. Just nu är alla kläder i bebisens låda svarta, vita eller beiga men så fort vi vet om det är en liten flicka eller pojke ska garderobslådan fyllas med massa färg, och det ska minsann inte bara varit babyblått eller babyrosa. Lipfish finns hos bland annat barnbubblan.se, nelly.se och lillabebben.se och de flesta plaggen kostar omkring 300 kr.


Visst är kläderna fiffiga och glada?

Fredag och jobb


Hejhopp fredag! Känner mig fantastiskt omotiverad och orkerlös idag... Gick upp för nästan tre timmar sedan men sitter fortfarande i köket i min rosa fluffiga morgonrock. Tur att jag ska iväg och jobba i eftermiddag så jag får något vettigt gjort idag. Jag ska jobba till halv 5 sen ska jag hem och se vad kvällen har att bjuda på. Lovar att slänga in några roliga inlägg i bloggen ikväll. Jag har bland annat hittat massa fint till bebisen så jag ska nog slänga ihop en "bebisens önskelista". Mer om det sen, nu ska jag fixa till mig!


Paul Frank baby


Jag har alltid varit en apfantast och är därmed väldigt förtjust i märket Paul Frank. När jag kikade runt på lite olika babyshoppar för ett par dagar sedan såg jag att det finns superfina Paul Frank babykläder! Jag blev bland annat väldigt kär i de fantastiska mjukisoverallerna med öron på, så fina! Overallen är i bomull och skulle vara perfekt en sval sommarkväll, eller när hösten närmar sig. En sån önskar bebisen sig i present! ;)





Overallerna finns på babyshop.se och kostar 549 kr.

Torsdag


Vet ni vad jag gör varje torsdagmorgon direkt när jag vaknat? Jag skuttar upp i sängen, sätter igång datorn och går in på h&ms hemsida och hoppas att de fått in massa fina nyheter. Som ni kanske vet fyller h&m alltid på sitt sortiment på just torsdagar och jag har fått som dålig vana att gå in och kika där direkt när jag vaknat. Sjukt, jag vet... Men jag är ju rädd att alla godbitar ska sälja slut annars, man får minsann vara ute i tid. Det måste vara någon typ av shoppingberoende, eller shoppingstörning i hjärnan?

Nu sitter jag iallafall här framför datorn i köket och har precis ätit upp min frukost. Ska snart fixa till mig och gå ut med hunden sen ska jag till skolan på en två timmars föreläsning. Slutar redan klockan tolv så efter det är jag ledig hela dagen. Ikväll ska vi på vår andra föräldraträff. Jag tror vi skulle prata om bland annat amning idag så jag får läsa på lite i amningsboken innan vi ska dit. Se you later!


Todays moi




Det är minsann inte lätt att få till en bild på sig själv, men såhär ser jag ut idag! Har precis kommit hem efter att ha jobbat hela eftermiddagen. Det går fortfarande bra att stå i butiken med jag blir trött i benen och får väldigt ont i hälarna när jag står stilla för länge, jag har ju trots allt 15 extrakilon att bära runt på. Nu ska jag göra mig lite kvällsmat och sen bänka mig framför tvn. Det får nog bli "Anna Anka söker assistent" för det går inte så mycket roligt på tv en onsdagkväll... Caio!

Stockholm om en månad


Om exakt en månad åker jag och älsklingen iväg på en härlig weekend i Stockholm. Vi ska ha det mysigt på ett fint hotell, gå ut och äta, shoppa och bäst av allt - SE LADY GAGA LIVE I GLOBEN! Jag har bokat två nätter i ett dubbelrum på 5-stjärniga radisson blu royal viking hotell mitt i city. Mysiga sängar, badkar på rummet, tillgång till bubbelpool och en stor härlig hotellfrukost. Jag älskar Stockholm, det är en jättemysig stad. Det ska bli underbart att åka iväg en hel helg tillsammans med Stefan. Det blir sista gången det bara är vi två, för nästa gång vi åker någonstans är vi är liten familj på tre personer, hihi!



Behöver jag nämna att jag längtar till den 7e maj?


Härliga sommar




Hittade en fin sommarbild på mig och lillasyster när vi hoppar stundsmatta. Åh, jag längtar så efter sommaren! Visst ser det härligt ut? Sen längtar jag tills jag är så smal och solbränd, ge mig den kroppen tillbaka.. Det blir mycket frukt och många långa promenader med barnvagnen i sommar och den här bilder får bli min motivation.

Annandag påsk


Idag har jag varit hemma heeeela långa dagen. Jag har pluggat, vilat en massa, pluggat lite till, myst med Stefan, varit ute en långrunda med hunden och sen pluggat ännu mer. Har två arbeten (egentligen tre) som ska vara inne imorgon och jag är snart klar. Tror jag får gå upp tidigt imorgon och skriva klart för jag börjar bli ganska trött nu och då fungerar inte hjärnan som den ska. Imorgon har jag på föreläsning på förmiddagen och sen ska jag jobba på eftermiddagen. Har fått fyra pass på jobb den här veckan så jag har kommer ha fullt upp, men det är aldrig fel att tjäna lite pengar. Nåja, nu ska jag gå en snabb kvällsrunda med Nalle sen ska jag hoppa i bingen. Sov gott med er!

Graviditetsvecka 33


Bebis
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhudsfettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur. De flesta bebisar ligger med huvudet nedåt.

Du
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning.




Jag tycker veckorna har gått fort nu men jag har en känsla av att de här sista 8 veckorna kommer kännas som en evighet. Det känns att kroppen har blivit betydligt tyngre och det är svårt att resa sig upp och böja sig ner. Jag tycker inte att magen är jättestor än men de kommande fyra veckorna kommer den växa jättemycket. Bebisen låg med huvudet neråt vid kontrollen hos barnmorskan förra veckan och så fort jag sitter ner känner jag en liten fot och en rumpa som trycker upp mot revbenen. Det märks att det börjar bli trångt inne i magen för sparkarna är inte lika kraftfulla längre utan är mer som små knuffar, men busungen sprallar på som en liten fisk där inne mer än någonsin.

En trevlig påsk


Nu är påsken snart över och jag kan garantera att jag ätit godis för ett år framöver. Jag har fått två påskägg fulla med godis, lite pengar och en jättefin berlock av min kära familj. Det har varit festligheter på olika håll hela helgen och nu är jag så trött att jag snart stupar i sängen. Imorgon måste jag se till att bli lite nyttig för kroppen mår minsann inte bra efter allt socker. Sen måste jag även se till att plugga ordentligt för jag har skjutit upp det hela veckan. Jag känner mig tyvärr allt för omotiverad och vill helst av allt bara ta det lugnt och göra fint här hemma nu de två sista månaderna innan bebisen kommer. Jag får kämpa i tre och en halv vecka till, sen tar jag semester!

Hoppas alla haft en mysig påsk!

Långfredag


Hejhopp. Jag har varit hemma hos familjen sedan igår, därav den dåliga uppdateringen. Passade lillasyster igårkväll och vi mös till det med pizza, pyssel och mys framför tvn med jordgubbar och chips. Nu ska jag snart iväg med hela familjen på en liten fredagsutflykt till havet och grilla. Hoppas det inte börjar regna, det ser lite hotfullt ut.. Resten av helgen kommer gå åt till att fira påsk. Med andra ord: äta god mat, äta godis, äta lite mer godis, leta efter påskägg och umgås med nära & kära.




Lillasyster hittar påskägg! (2006)

RSS 2.0