En liten uppdatering


Godkväll kära bloggläsare. Lite dålig uppdatering idag men jag har haft "fullt upp" med annat skoj. Var på EH med Madde i förmiddags och åt frukost och hade det mys. Albin var så snäll. Undertiden vi fikade låg han i en soffa och pratade och skrattade. Vill inte ha han i knäet när jag dricker varmt te, han är lite vild ibland min lilla goding. Efter fikan tog vi en liten runda på stan och jag kollade bland annat in åkpåsen från 7 A.M. Den var så fin i verkligheten och det kommer deffinitivt bli ett köp. Efter rundturen på stan åkte jag och Albin med mammi till Påarp och vi är fortfarande kvar där. Nu ikväll har vi köpt hem kinamat och myst framför tvn till Idol. Jag är fortfarande proppmätt och ska snart gå och lägga mig hos Albin som redan nannar gott. Har haft en jättebra dag och nu längtar jag tills imorgon för då kommer Stefan hem! Lyckliga mig!



Här sitter vi på EH och har det mysigt. Mammalivet är härligt vill jag lova!

H&M Partydresses



Idag har h&m fått in galet fina partykläder i webbshoppen och här är mina favoriter. Kjolen och toppen i mitten är så rätt, så snygg kombination. Partykläder är det sista jag behöver nu så jag får hålla fingrarna i styr men jag kan ju alltid tipsa er andra. Tror att plaggen kommer sälja slut fort för det finns många godbitar till bra priser.

Haket


Har precis kommit hem efter en trevlig kväll på Haket med mina kära kollegor. Vi är ett så härligt gäng på jobb och bättre kollegor finns verkligen inte. Jag åt kycklingspett med ris, bea och tzatsiki och det var smaskens. Försöker ju äta enligt LCHF och det känns bra men jag tillåter mig själv att göra undantag. Måste ta det i min egen takt och unna mig ibland, men bara IBLAND. Stefan var hemma med Albin och det hade gått jättebra. Han hade gett honom mat och lagt honom, så när jag kom hem låg han och snarkade i sin säng.

Imorgon ska jag träffa Madde och vi ska äta frukost tillsammans och snacka lite skit. Sen ska jag och Albin nog åka ut till la familia i Påarp och bara vara. Dagarna flyter på helt enkelt :)



Bjuder på en gammal bild på Madde, Linda och mig. Vi var påväg till måndagsklubben på Swea och det var en riktigt roligt kväll. Madde, det måste vi göra om nästa sommar!

Grattis älskling på 5 månadersdagen!



Det är riktigt kallt på förmiddagarna så nu har fleeceoverallen åkt fram. Vi har varit ute och gått mycket idag och nu är vi precis hemkomna från bvc. Vaccinationen gick bra och nu är det 7 månader till nästa gång. Han fick sitta i mitt knä och skrek bara till när sköterskan stack men efter att ha tröstat honom var han glad igen. Min fina pojke är exakt 5 månader och väger nu 7030 g och är 65,5 cm lång. Nu ligger han i sin spjälsäng och vilar sig lite, hoppas att han slipper få hög feber ikväll.

Nu kan Albin
- Äta gröt och puré
- Vända sig från mage till rygg utan problem
- Sitta i sin matstol med lite filtar som stöd
- Sova 8 timmar i sträck på natten
- Hjälpa till att dra sig upp till sittande
- Prata högt och mycket, speciellt på morgonen
- Stå upp och hålla upp sin egen tyngd när någon håller i honom
- Hålla i sina leksaker och flytta dem från ena handen till den andra
- Stoppa allt i munnen
- Skratta med ljud och det låter så härligt

5 månaders vaccination


Idag är det dags för Albin att vaccineras igen och det känns inte alls bra. Han blev så ledsen förra gången och det gjorde så ont i mig att se honom så. Jag har aldrig sett honom så ledsen och det gick knappt att trösta honom. Jag måste intala mig själv att det är för hans eget bästa. Det ska iallafall bli spännande att se hur mycket han har växt och hur lång han blivit. Det har hänt mycket den senaste månaden!

Han gillar fortfarande inte att ligga på mage men det går bra en stund. Han har blivit så duktig på att hålla upp huvudet. När han börjar bli trött i nacken lägger han sig antingen med ansiktet ner och blir jätteförbannad eller väner sig till rygg och blir nöjd.


Smakportioner och morgongröt


För några veckor sedan började Albin få smakportioner av hemmagjord puré gjort på potatis och mjölk. Han har även fått smaka ekologisk potatis- och morotspuré, morotsjuice och havregröt. Det tog ett par dagar innan han förstod hur han skulle svälja men nu går det jättebra. Gröten introducerades igår och det gillade han så nu blir det morgongröt varje dag framöver. När skeden kommer mot munnen gapar han stort och han vill gärna hjälpa till att hålla i skeden, så det blir lite kladdigt. Tänk att min lilla kille har börjat äta mat, han är inte så liten längre.



Vi har plockat fram matstolen och med lite filtar som stöd sitter han bra i den. Roligt att han kan sitta med vid köksbordet nu och det går lättare att mata honom när han sitter ordentligt.

Babysim


Jippi, nu har jag bokat en plats på babysim nybörjarkurs i november! Platserna släpptes igår och där var inte många platser kvar idag så det var bäst att boka och betala direkt. 1200 kr kostar det för 10*30 min, det är dyrt men jag tror absolut att det är värt det. Det fanns många olika tider och dagar att välja mellan och jag valde fredagar kl 15.30. Stefan kommer sluta tidigt vissa fredagar så då kan vi åka till simhallen tillsammans. Mysigt! Albin älskar att bada och jag är säker på att han kommer älska babysim. Tycker det är häftigt när bebisarna dyker och jag ska försöka låna en undervattenskamera så jag kan ta bilder på min lilla fisk. Jag längtar redan!



Det är så häftigt att så små bebisar kan dyka och hålla andan. Bilderna är tagna härifrån.

En kväll i soffan


Jag har precis lagat mig en god LCHF-måltid och bänkat mig framför tvn. Det blir Idol nu klockan åtta och sen klockan nio blir det svenska New York fruar. Jag tittar inte så mycket på tv i vanliga fall men på måndagar går det mycket roligt, dessutom är Stefan på jobb så jag har inte så mycket annat att göra.

Babymassagen gick jättebra idag. Albin tyckte det var jätteroligt att ligga och titta på de andra bebisarna och han var den som märktes och hördes mest. Vi var 6 mammor och de flesta såg ut att vara i ungefär samma ålder som mig, vilket var jätteroligt. Alla var glada och trevliga och jag ser fram emot nästa veckas träff. Jag hoppas på att vi lär känna varandra och kan ha lite egna mammafikaträffar.

Nu ska jag äta och njuta av min egentid!



Kikade igenom lite gamla bilder och hittade den här från nyårsafton. Gravid i fjärde månaden och en riktigt snygg outfit som jag stolt kunde visa upp min lilla mage med. Minnen!

Po.P 15% rabatt och fri frakt


Jag har precis klickat hem lite från Polarn&Pyret som just nu erbjuder de 15% rabatt på hela sortimentet och dessutom fri frakt. Jag beställde ett par vind och vattentäta tofflor och ett par ullvantar utan tumme. Vantarna sitter ihop med ett snöre som man drar genom overallen så de inte ska kunna trilla av. Har letat länge efter ett par sådana vantar men det har varit svårt att hitta. Det börjar bli riktigt kallt ute men alla butiker har inte fått in mössor och vantar än. Jag beställde även en vanlig vit omlottbody. Vita bodysar passar till allt och eftersom de tenderar att bli smutsiga snabbt kan man aldrig ha för många. Det här lilla kalaset gick på strax under 300 kr och det är minsann billigt för att vara Po.P.

Förut förstod jag inte alls hysterin kring Polarn&Pyret. Jag tyckte många av deras kläder var tråkiga och alldeles för dyra och jag kunde inte alls förstå varför alla mammor tvunget skulle klä sina barn i Po.P kläder. Nu när jag själv har barn förstår jag bättre och nu älskar jag deras kläder. Kvaliteten är jättebra och plaggen behåller sin form och färg, tvätt efter tvätt. Dessutom tycker jag om lättmatchade och blårandiga kläder. 



Söndag och planer för nästa vecka


Jag har precis lagt Albin och det är tyst i sovrummet vilket betyder att han somnat gott, utan några konstigheter. Så skönt när nattningen går snabbt och lätt. Nu sitter jag i min ensamhet och tittar på ensam mamma söker. Tycker det är ett jättemysigt program och Emma (Rockabillymamman från Malmö) är ju bara för söt. Ett perfekt program att mysa ner sig i soffan till en söndagkväll.

Imorgon är det måndag och jag har en hel del planerat inför den kommande veckan. Det blir bland annat babymassage, BVC-besök, after work med kollegorna och en sväng till Liseberg. Det kommer bli en riktigt bra vecka! Dessutom börjar Stefan på sitt nya jobb imorgon och jag är så glad för hans skull. Han kommer sova på jobbet ett par gånger i veckan men å andra sidan kommer han vara helt ledig på helgerna. Vi kommer kunna planera och hitta på roliga saker på helgerna, hela familjen tillsammans. 




Vår glada kille, han är så fin!

Ladda kameran


Nu är det dags att ladda kameran och bjuda på lite nya bilder! Har massa fina nya bilder men somsagt ligger de kvar i kameran och den är helt urladdad. Så nu ska jag ta tag i saken och ladda batteriet (vilken sak att ta tag i). Det blir så när man har barn, även de minsta sakerna kan bli till stora projekt. Nä, nu ska jag inte överdriva men håll ut så kommer det snart upp lite nya bilder här i bloggen. Lilla trollet växer ju för varje dag som går och jag hänger knappt med. Men sen när jag tittar igenom lite bilder ser jag hur mycket som har hänt på bara ett par veckor. Hoppas jag hittar laddaren, jag är lite slarvig med sånna saker..

Första dagen på jobb


Idag har jag jobbat för första gången på 5 månader! Det gick jättebra och jag kom ihåg hur man slår in i kassan, hur man säljer smyckesförsäkringar och hur man varvar klubbmedlemmar. Var rädd att jag skulle ha glömt bort allt det under min ledighet. Säljvanan kommer tillbaka snabbt den med! Det var roligt att vara tillbaka i butiken och träffa lite folk. Stefan var hemma med Albin och trots att jag var borta i nästan 5 timmar behövde han inte ge honom ersättning. De hade tagit en promenad med vagnen och Albin hade sovit länge och var på gott humör när jag kom hem. Skönt att jag kan vara iväg några timmar själv, det behövs ibland. Jag ska jobba ungefär varannan helg och det är skönt att ha något att göra utanför "hemmamammalivet", dessutom får jag lite extra att dryga ut mammapenningen med. På onsdag ska jag med på "after work" och det ser jag verkligen fram imot.

Fredag


Det blir inte mycket shopping på h&m imorse. Många handlade som tokar trots att det bara var 20% rabatt så sortimentet kändes väldigt utplockat när jag kom vid halv 9. Testade den ena volangklänningen men den satt som en påse nötter så det blev inget köp. Tur det för innerst inne vet jag att jag inte behöver mer kläder och det finns dåligt med plats i garderoben. Jag fick iallafall i mig en frukostbulle och kom hem med tre plagg åt albin, ett par nya jenas, en nalle puh pyjamas och en vanlig body.

Albin ligger och sover middag nu. När han vaknat ska vi klä oss och åka till sukhuset och hälsa på mormor (gammelmormor). Hon har blivit opererad i knäet och ska ligga där till måndag, den stackaren. Vet hur ensamt och långtråkigt det är att ligga på sjukhus så lite sällskap uppskattas alltid. Nu ringde precis mamma och sa att hon är påväg för att hämta oss. Måste skynda mig.. Hejsvej!




Har på mig min nya volangtunika idag. Älskar den!




En bra natt


Albin har varit så duktig inatt. Han sov i sin säng från 20.30 - 08.00! Han vaknade vid 03 och låg helt tyst i sin säng och tittade så då tog jag upp honom och gav honom mat. Sen la jag tillbaka honom i sängen och han somnade igen utan ett ljud och sov tills min klocka ringde imorse. Då höll min ena tutte på att sprängas eftersom han i vanliga fall äter minst 2 gånger under natten, alltså en gång från varje bröst. Det var iallafall skönt att få sova ordentligt. Min underbara lilla pojke.


H&M VIP-frukost


Godkväll. Jag ska strax stänga datorn och gå och lägga mig. Ska gå upp tidigt imorgon för jag hade tänkt gå på H&Ms VIP-frukost på kullagatan imorgon och det börjar redan 07.30. De bjuder på frukost och så får man 20% rabatt på hela sortimentet, inte helt fel. Jag är inte ute efter något speciellt men det finns många godbitar i höstkollektionen och sen kan jag passa på att  köpa lite varma kläder till Albin i större storlekar. Ett tu tre är alla kläder i hans byrålåda för små, de små krypen växer ju så fort. Jag får se om jag lyckas hasa mig ur sängen så tidigt imorgon. Godnatt på er!




Volanger är en stor favorit och de här två godbitarna får gärna flytta in i min garderob. Den puderrosa klänningen har jag kikat på flera gånger, den är perfekt. Kanske får ta och testa den imorgon.

Tunika med volanger


Fick hem en jättefin tunika med volanger från h&m idag! Den var jättefin på och satt lagom löst på rätt ställe. Ett perfekt basplagg med det där lilla extra och som passar till nästan allt. Jag valde den beiga men hade inte tackat nej till den khakigröna. Finns på h&m och kostar 199 kr. 


För ett år sedan


Den här bilden är tagen för exakt ett år sedan. Vilken ångest att se den! Kroppen förändras mycket efter en graviditet och det är absolut värt det, men jag kan inte låta bli att sakna min gamla kropp. När jag tog den här bilden ville jag gå ner i vikt. Jag tog bilden för att jag skulle ta en bild till efter jag gått ner några kilo och se om jag kunde se någon skillnad. Förstår ni? Jag tyckte inte jag var smal nog, jag var missnöjd. Jag är ju hur smal som helst på bilden, varför kunde jag inte se det då? Nu väger jag 11 kg mer och jag ska minsann bli av med alla graviditetskilon och se ut sådär igen. Men sen ska jag lova mig själv att vara nöjd och älska min kropp. Den har trots allt gått igenom mycket och visst är det fantastiskt att kroppen klarar av att bära ett barn och sedan återgå till "det vanliga" igen.


 

Åkpåse från 7 A.M




Jag vill ha en mysig åkpåse till vagnen och var verkligen fastnat för de här fina åkpåsarna från 7 A.M. Jag gillar inte stora och klumpiga overaler på bebisar och jag vill kunna vara ute mycket trots att det är -10 grader och snö. Åkpåsen är vind och vattentät och har en avtagbar pälskrage. Det finns en inbyggd filt som är lätt att ta bort och man kan dela på åkpåsen och använda den både som underlag och som filt. En helt perfekt åkpåse men priset är ganska högt, 1545 kr kostar en i storlek large men då kan barnet ha den upp till 3 års ålder. Jag tror den är värd sitt pris och är sugen på att klicka hem en svart. De finns att beställa från bla babyshop.se.

Idag är det min dag


20 september och jag fyller 22 år idag! Jag firades av släkten igår så idag har jag tagit det lugnt under dagen och nu ikväll har jag och Stefan ätit på restaurang. Mormor fick passa Albin så vi hade ett par timmar för oss själva och det var mysigt att gå ut och äta. Ett år äldre, men allt känns precis som vanligt.



Såhär såg jag ut på min födelsedag förra året. Då var jag precis i början av graviditeten men hade inte fått reda på det än. Tänk att Albin låg i min mage när den här bilden tog, det är ett helt år sedan.. Jag är mig iallafall lik bortsett från att jag väger 10 kg mer nu, men det syns inte att jag blivit äldre ;)

Födelsedagskalas


Idag har jag haft födelsedagskalas för familj och släkt. Vi trängde in oss i vårt kök och åt hembakade muffins, kakor och en underbart god tårta. Det var mysigt att ha alla samlade och jag fick jättefina presenter. Fick välbehövliga pengar, en stavmixer, blommor, parfym och ett hjärtformat ljusfat. Jag fyller ju inte år förän imorgon men jag fick endå min present från Stefan idag. Han kunde inte hålla sig och ville att jag skulle öppna den fort. Fick ett litet paket inslaget i guldigt papper och inuti låg Calvin Klein klockan som jag velat ha i över ett år. Jag blev så otroligt glad och jag tokälskar min nya klocka. Den invigdes såklart idag på kalaset. Vill tacka min fina familj för alla fina presenter jag fått idag och för ett mysigt födelsedagsfirande.



Tack älskling!

Snart till Påarp


Sitter och väntar på att mamma (mormor) ska komma och hämta oss, så vi kan följa med henne hem. Det är tråkigt väder ute och det finns absolut ingenting roligt att göra här hemma. Att vara mammaledig är mysigt men när man har en man som jobbar hela dagarna blir det lite långdraget att bara gå hemma. Ska snart börja i föräldragrupp och sen blir det babysim en gång i veckan lite senare i höst. Vi behöver verkligen ha något att göra, både jag och Albin. Det blir iallafall en fredag i Påarp idag och det är alltid trevligt.

Torsdagskväll


Har haft en mysig torsdagskväll. Stefan kom hem från jobb strax innan åtta och då hade jag middagen klar, kotletter och ugnspotatis. Myste lite med Albin sen somnade han gott i sin säng så vi kunde äta middag i lugn och ro. Sen satt vi igång en film och åt upp ett helt paket bageriets bästa småkakor (himmelska). Nu har klocka hunnit bli mycket så jag ska strax bädda ner mig i sängen.

Från det ena till det andra.
Jag måste fixa till min bloggdesign! Ser att det fortfarande står att jag är gravid på presentationen och bilderna känns gamla. Jag vill att headern ska spegla mitt nya liv som mamma. Innan handlade bloggen mest om mig och mitt stora mode- och shoppingintresse, som mitt liv kretsade kring då. Det är fortfarande mitt största intresse men nu är mitt liv berikat med så mycket mer och det vill jag också dela med mig av!

Önskar att jag kände någon som kunde hjälpa mig med bloggdesignen för jag tycker det är svårt och enormt tidskrävande. Jag ska se vad jag kan göra.

Skinnstövlar från Bronx


Har precis klickat hem ett par riktigt snygga skinnstövlar. Har varit ute efter ett par skinnstövlar med höga skaft och träklack i bra kvalitet att ha till vardags, men har inte hittat några ute i butikerna. Eller jo, hittade ett par skitsnygga på trampolin från Tommy Hilfiger, men dem kostade 2500 kr och det passar inte riktigt min plånbok just nu. Nu hittade jag istället de perfekta stövlarna på Ellos. De kommer från bronx och kostar 1699 kr, men med en rabattkod på 50%  blev det ett mer lagom pris. Jag snöp de sista i min storlek och nu hoppas jag på att de är lika snygga i verkligheten som på bild!




De får bli min födelsedags present till mig själv!

På det igen!


Efter två veckors avbrott är det dags att återgå till LCHF dieten. Nu när jag hållt upp har jag verkligen blivit motiverad att börja med LCHF igen eftersom jag mådde så mycket bättre då! Att gå ner i vikt är inte den enda fördelen med "dieten". Som tur är har vikten stått relativt stilla de senaste veckorna, jag har alltså inte gått upp de tre kilona jag gick ner i början. Jag vill gå ner 6 kilo till nu under hösten sen efter det har jag 5 kilo kvar till min målvikt. Men de sista kilona ska jag vänta med tills jag slutat amma. Trots att jag bara gått ner 3 kg har jag fått många kommentarer om att jag blivit smalare och det är alltid kul!


LCHF avbrott


De senaste dagarna (läs 1,5 vecka) har jag gjort ett litet avbrott med LCHF. Det började med ett par dagar med lite fusk och sen gick det bara utför. Var tog motivationen och inspirationen vägen? Så fort jag börjar äta mycket kolhydrater igen blir magen sämre och sockersuget kommer som ett brev på posten. Jag gillar verkligen LCHF eftersom man får en helt annan mättnadskänsla och inte har samma sug på kvällen, dessutom får man ju äta en massa gott. Problemet är att det krävs planering och att det inte finns något lätt man kan äta om man blir lite småhungrig när man är på tex stan. Man kan inte gå och köpa en frukt eller ta en macka på ett fik. Jag får helt enkelt se till att äta hemma och vara mätt innan jag drar iväg och ha tex LCHF-bröd med mig om jag ska vara borta länge. Somsagt, planering, planering, planering... Ska se till att storhandla i helgen och köra igång på riktigt igen på måndag!

Förlossningsberättelse


Jag har ju lovat att skriva en förlossningsberättelse och här kommer den äntligen!


Måndagen den 26 April gick jag till barnmorskan på vanlig kontroll. Bebisens hjärtljud var bra, magen växte fint och mina värden var bra. Med andra ord var allt precis som det skulle vara. Jag berättade för min barnmorska att jag hade haft besvär av ganska kraftiga värkar de senaste dagarna och att jag trodde att slemproppen redan hade släppt. Eftersom jag bara var gravid i vecka 34+6 gjorde hon en liten undersökning och upptäckte då att jag var öppen 2 cm. Jag blev skickad till förlossningen på en gång, bebisen var ju påväg! Jag och Stefan låg på förlossningsavdelningen i två dagar men ingen bebis kom. Jag hade ordentliga värkar och fick både sömntabletter och morfinspruta för att kunna sova, men var fortfarande bara öppen 2 cm. På onsdagen blev vi hemskickade.


Sista magbilden.


Väl hemma började det kännas lite bättre och jag och Stefan kollade film och hade det lite mysigt på kvällen. Jag gick och la mig med en värmekudde på magen och lyckades somna. Men lugnet varade inte länge. Den natten var fruktansvärd, jag kunde inte sova mer än 10 minuter i sträck och gick upp flera gånger för att lägga mig i ett varmt bad. Att ligga i badet var det enda som lindrade smärtan. Torsdagen fortsatte likadant med kraftiga värkar som kom med ungeför 10 minuters mellanrum. Man ska åka till förlossningen när man har ungefär 3 värkar på 10 minuter så jag fick stanna hemma. På eftermiddagen orkade jag inte mer och jag ville inte ha en sömnlös och smärtsam natt till så jag ringde till förlossningen. De sa att jag kunde få komma in på en kontroll för att se så bebisen mådde bra och isåfall kunde jag få hem en sovdos med sömntabletter och lugnande.

Vi satte oss i bilen och körde till sjukhuset i hopp om att undersökningen skulle gå fort så vi kunde köpa hem kinamat och ha lite myskväll. När barnmorskan kände efter sa hon "Nu undrar jag om mina fingrar känner rätt, du är öppen 5 cm. Det kommer bli bebis inatt!". Jag och Stefan tittade på varandra och började skratta av lycka. Äntligen hände det något! Jag blev inskiven på förlossningen för andra gången Torsdagen den 29 April klockan 18.00. Jag var då gravid i vecka 35+2, ungeför 5 veckor till beräknad förlossning.

De kommande timmarna var inte så jobbiga som jag trodde de skulle vara. Jag satt på en medicinboll och gungade eller gick runt i korridoren med Stefan som stöd. När jag satt och andaddes igenom värkarna blev jag säker på att vi skulle få en pojke. När jag satt där på bollen kände jag för första gången under hela min graviditet att det var en pojke som låg i magen. Jag ville berätta det för Stefan men jag höll tyst... Eftersom värkarna inte kom oftare än innan trodde jag att det skulle ta lång tid innan jag var öppen 10 cm, men oj vad fel jag hade. Vid skiftbytet kring 21 tiden kom en ny barnmorska in och presenterade sig och undersökte mig. Det hade gått 3 timmar sedan inskrivningen och jag var redan öppen 8 cm. Barnmorskan och sköterskan började plocka fram saker och sa "nu blir det bebis". Då började jag bli nervös på riktigt! Jag hade fortfarande värkar med ganska långt mellanrum och de gjorde inte alls så ont som jag föreställt mig, det kunde inte vara dags redan.

Jag låg i sängen och förstod inte riktigt vad som skulle hända. Barnmorskan tog hål på fosterhinnorna klockan 21.30 och litervis med varmt vatten forsade ut, det var så obehagligt och häfftigt på samma gång. När vattnet gått kom värkarna tätare och jag öppnades från 8 till 10 cm på bara 15 minuter. Det var en fruktansvärd smärta i magen, ryggen och ut i låren. Jag greps av panik och var chockad över att allt gick så fort, det gick inte att tänka klart och jag bara skrek. De plockade fram lustgasen och det var den första smärtlindringen jag testade. Lustgasen gjorde mig ännu mer panikslagen och jag förstod inte alls hur jag skulle andas för att den skulle värka. Lustgasen togs ifrån mig, klockan var 21.45 och det var dags att börja krysta. Det kändes som om jag skulle knäckas på mitten och energin gick åt till att skrika istället för att krysta. Bebisens hjärtljud sjönk och läkare blev tillkallad. Helt plötsligt var det människor överallt i rummet och jag blev livrädd att bebisen var i fara. En läkare satt en sugklocka på bebisens huvud för nu behövde den komma ut snabbt. Stefan stod vi mitt huvud och kramade om mig och när han sa att "det är bara lite kvar, snart är vår bebis här" då fann jag kraften och lyckades trycka ut bebisen sista biten själv. Jag kände hur allt släppte, mer vätska forsade ut och bebisen lades upp på min mage.



Det hade gått drygt 4 timmar sedan jag kom till förlossningen och nu låg bebisen där på mitt bröst med en handduk över sig. Det tog en stund innan jag och Stefan insåg att vi inte visste om det var en pojke eller flicka, men vad spelade det för roll? Vi hade en hel och frisk bebis och lyckan var fulländad. Vi hade fått en pojke!

Moderkakan krystades ut lätt och jag fick sys några ytliga stygn. Jag var fortfarande väldigt chockad över den snabba förlossningen och benen skakade som asplöv. Den berömda brickan med mackor, "champange" och sverigeflagga kom in och efter lite mat i magen kändes det mycket bätte.




Vår fina son blev vägd och mätt och ordentligt undersökt och allt såg bra ut. Han var lite slö och lite svullen eftersom han föddes 5 veckor för tidigt men det var ingen fara så länge han hölls varm och fick sova ordentligt. Stefan fick äran att klä på honom inför fotograferingen till webbisar. Kläderna var i storlek 50 men han drunknade i dem, han var ju så liten och så ömtålig. När vår lilla pojke blivit påklädd, fotograferad och jag hade lyckats ta mig ur sängen för att gå på toaletten blev vi rullade bort till BB. Där fanns tyvärr inte plats för Stefan så han fick åka hem och sova. Vi fick stanna på BB i 6 dagar och Stefan kom och hälsade på oss varje dag.




Torsdagen den 29 April klockan 22.07 förändrades våra liv, vår son kom till världen!
Han vägde 2700 g och var 46 cm lång.



Varit i Ullared


I torsdags var jag och Albin i Ullared. Madde skulle dit och hade två platser kvar i bilen så det var en ren impulsgrej att vi följde med. Vår lilla tripp gick jättebra och Albin trivdes fint i kundvagnen och bärselen som han varierade mellan. Jag hadlade för knappt tusen kronor och kom hem med lite heminredning, ett skärp, en mysig lammfilt, leksaker, nike joggingställ och lite annat smått till Albin. Det är alltid lika roligt på gekås! ;)
 

Han är så duktig


Älskade son! Han är så duktig och snäll och han gör mig till världens lyckligaste mamma. Var ute med vovven för en stund sedan och Albin låg snällt i vagnen och tittade på trädtopparna. När vi kom in gav jag honom mat och sen märkte jag att han började bli trött så jag gick in och bäddade ner honom i spjälsängen. Han låg i sängen och tittade och sög på sin napp så jag gick därifrån. Han har varit knäpptyst sedan dess så han har somnat gott helt själv. Han somnar själv i sin säng på kvällen också och det är så skönt både för honom och för mig. Min duktiga kille.

Igår rullade han ett helt varv! Han låg på rygg på fårskinnet på golvet och lekte medan jag diskade. Jag hörde att han gnydde till så jag vände mig om och då låg han på mage på golvet. Han gillade inte att ligga på magen så han rullade vidare till rygg igen. Jag har ingen aning om hur det gick till men lilla busungen lär sig fort och man får hålla allt mer koll på honom.



Hur hamnade han där?

RSS 2.0