Albin 1 månad


Idag blir Albin 1 månad. Tiden har gått så otroligt fort samtidigt som det känns som om han alltid funnits hos oss. Han är så otroligt snäll och fin och han växer och utvecklas fort, nästan för fort. Min lilla bebis. Han har blivit stark i nacken och kan flytta huvudet från ena sidan till den andra när han ligger ner. Han har också börjar fixera blicken på intressanta saker som mamma och pappa och ibland märker vi att han koncenterar sig på att lyssna när vi pratar. Amningen går också framåt, han äter bra och sover ibland mer än fyra timmar i sträck på natten. Min lilla pojke, jag älskar honom så mycket!



Lilla mirakel!

5 år tillsammans


2005-05-27
Idag firar jag och Stefan 5 år tillsammans. För exakt fem år sedan satt vi nykära och åt på kinarestaurang, 16 och 17 år gamla. Vi hade bara träffats i två veckor men eftersom jag skulle åka på semester ville han bjuda mig på restaurang dagen innan jag åkte. Den dagen var första gången han kallade mig för sin flickvän och jag kommer ihåg hur lycklig jag blev när han sa det. Tänk om vi redan då vetat att vi fem år senare skulle vara förlovade och sitta i vår gemensamma lägenhet och pussa på vår underbara son. Kärleken är underbar.



Killarna i mitt liv - Jag älskar er föralltid!

Myskvällar


Såhär ser kvällarna ut hemma hos oss. Vi gosar ihop oss alla fyra i soffan, Albin och Nalle sover sött tillsammans och jag och Stefan får tid att kramas och titta på film.

Min lilla familj - helt underbart!


Mammas duktiga pojke


Dagarna rullar på och allting känns bra. Albin har gått upp bra i vikt och växer så det knakar! När vi var på läkarbesök förra veckan vägde han 2900 g och var 49 cm lång. Sonden hade han lyckats dra ut natten innan och läkaren trodde inte han behövde den längre, så han fick åka hem utan slang. Så sedan en vecka tillbaka har jag helammat honom och vi är glada och nöjda båda två. Det är så skönt att slippa stiga ur sängen på natten och Albin sover fint i sin säng och vaknar max var tredje timme och vill ha mat. Min duktiga pojke <3 Imorgon ska vi till bvc och jag tror han har växt rejält sen förra veckan för jag tycker han blivit så stor. Eller är det bara jag som vant mig och inte tycker han är så pytteliten längre? Nåväl, allt går bra här hemma och nu har Stefan semester så det blir tre mysiga veckor då hela familjen är tillsammans.

Åka till stan


Jag sitter i soffan och myser med min fina pojke. Han sover gott i min famn och jag hade kunnat sitta här och titta på honom hela dagen. Jag är så lycklig som har fått en så fin och snäll son! Det är underbart väder idag och vi ska snart åka ner till stan, så nu ska jag klä på Albin och ge honom mat så han kan sova gott i sin vagn sen.


Vi har en snäll bebis


Vi har haft vår fina Albin i 17 dagar nu, men det käns som om han alltid varit hos oss. Det är otroligt hur mycket kärlek man kan känna till en människa man bara känt i 17 dagar. Jag kan fördriva timmar genom att bara sitta och titta på honom när han sover. Han är världens snällaste bebis. Han sover väldigt mycket och när han är vaken ligger han bara och tittar med sina stora blåa ögon och gör söta grimaser. Jag börjar vänja mig vid mitt nya liv nu och har kommit in i bättre rutiner. Albin har fortfarande sonden kvar men den åker förhoppningsvis nästa vecka eftersom amningen börjar gå riktigt bra nu. Han går upp bra i vikt och i fredags när hemsjukvården var här vägde han 2770g.

Nu när allt börjat rulla på här hemma och jag vet att min lilla pojke mår bra, ska jag ta tag i bloggandet igen. Vi har världens snällaste bebis så jag får njuta så länge det bara går av att ha lite egentid. Det är inte alla nyblivna föräldrar som har möjlighet att sitta en stund framför datorn. Visserligen är datorn det mest underprioriterade just nu men jag tycker om att blogga och ska därför hålla bloggen vid liv!


En vecka hemma


Idag är det en vecka sedan vi kom hem från sjukhuset och dagarna flyger förbi i rasande fart. Vi har fullt upp hela tiden och jag har inte äns koll på vad det är för dag längre. Det pumpas, ammas och sondmatas om vart annat dygnet runt. Sen ska man hinna med att duscha och få i sig lite mat själv också. Det är jobbigt ibland men jag stormtrivs som mamma och gör allt för att min fina pojke ska vara nöjd. Hemsjukvården var här igår och vi fick det glädjande beskedet att Albin gått upp 180g på bara fyra dagar. Nu väger han 2640g och är snart uppe i sin födelsevikt. Med andra ord går det framåt och vi njuter av att ha en så fin och snäll pojke.

Idag ska vi åka ut en sväng till Stefans mormor&morfar och fika. Albin har ju inte fått träffa gammelfarmor och gammelfarfar än. Han kommer bli så bortskämd! Sen är det såklart perfekt för mig och Stefan att åka runt till familj och släkt så vi får lite avlastning och blir bjudna på mat. hihi.



Min lilla prins på BB. Han är så söt när han ler!

Lördagsmys


Det är lördagkväll och jag sitter i soffan och bara tar det lugnt. Albin ligger nerbäddad i sin mjuklift som står här i soffan brevid mig. Det är perfekt att ha honom i den eftersom han ligger inbäddad och tryggt. Stefan är iväg och handlar så om en stund ska vi äta lite god middag och titta på film. Vi har världens snällaste bebis och eftersom han sover gott har vi lite tid för varandra också. Det blir lördagsmys hela kvällen och jag ska pussa på min son. gosa in mig hos Stefan och bara njuta. Jag har världens mest underbara familj och jag är så lycklig!

En sväng med vagnen


Albin har varit världens snällaste bebis inatt. Han har sovit i sin fina spjälsäng hela natten, i tolv timmar utan skrik och gnäll. Mitt underbara barn! Stefan var hemma inatt så han kunde hjälpa till med sonden så jag fick ordentligt med sömn. Imorse han jag med en varm dusch innan lilleman skulle ha mat så nu känner jag mig som en ny människa. Ska lägga ner lite energi på att ta på mig fina kläder och fixa till mig lite idag. Bebisen är nummer ett men man får inte glömma bort att ta hand om sig själv också.

Om en timme ska Albin ha mat igen och efter det ska vi ta en lång promenad med vagnen. Han somnar så gott nerbäddad med mysiga filtar och en varm fårfäll. Det blir en tripp till babyproffsen för att handla lite nödvändigheter och lite kläder. Jag hade ju inte handlat så mycket kläder i minsta storleken 50 (eftersom bebisen växer ur dem så fort) så jag behöver fylla på lillkillens låda med fler pyttesmå bodys och pyjamaser.


Jag vill även passa på att säga, GRATTIS Linda till din underbara dotter!


Mitt nya liv som mamma


Tänkte passa på att skriva ett litet blogginlägg medan min lilla älskling ligger och sover här på köksbordet brevid mig. Det har redan gått en hel vecka sedan förlossningen och jag börjar så smått komma in i min nya roll som mamma. Det är fullt upp dygnet runt eftersom Albin ska ha mat var tredje timme. Eftersom han är född 5 veckor för tidigt är han väldigt trött och orkar inte suga ordentligt, därför har han en liten slang i näsan så vi sondmatar honom samtidigt som vi amningstränar. Vi har hemsjukvård vilket innebär att det kommer hit personal från sjukhuset varannan dag för att väga honom och se så allt är bra och det är en enorm trygghet. Det är viktigt att han börjar gå upp i vikt så han orkar med att amma ordentligt och blir en stor och stark pojke. Jag har börjar vänja mig vid sonden och det är skönt att veta att han får i sig ordentligt med mat, men det är mycket jobb, speciellt på nätterna. Men trots att jag bara får ett par timmars sömn åt gången känner jag mig ganska pigg - mammakrafter. Jag tar dagen som den kommer och lägger ner all tid och energi på att min lilla skatt ska må bra. Han är så otroligt fin och jag lever inne i en bubbla och vill bara gosa och pussa på honom hela tiden. Det är så mycket kärlek och så mycket känslor att jag ibland fäller några glädjetårar när jag tittar på honom. Jag kan knappt förstå att det lilla miraklet är mitt och Stefans barn. Vårt lilla kärleksbarn.

När jag har tid ska jag skriva en förlossningsberättelse och dela med mig av lite bilder från den bästa dagen i mitt liv.



Här ligger han framför mig på köksbordet och sover så gott. Min lilla prins!

Vi har fått en son!

 
Den 29/4 klockan 22.07 blev vi föräldrar till världens finaste pojke.
Han vägde 2700 g och var 46 cm lång. Vårt älskade lilla mirakel. 




RSS 2.0