Min första stjärna -3kg


Vägningen idag visade -0,6 kg och det är jag grymt nöjd med. Var på födelsedagsfest i lördags och det blev ett rejält snedsteg eftersom det slank ner tacopaj till middag, lite godis, ett par drinkar och några jelloshots. Gick inte att räkna på allt det så det blev lite "fusk". Jag har på 3 veckor gått ner 3,2 kg och nu har jag fått min första stjärna från viktväktarna (-3kg). Nu satsar jag på att gå ner 0,8 kg tills nästa vägning, så har jag snittat 1kg/veckan. Det här går ju över förväntan! Nu ska jag äta mellanmål för jag är aphungrig.

Lilla sjuklingen


Albin har blivit sjuk. Igår hade han 38,4 graders feber och var helt glansig och rödsvullen kring ögonen. Stackars liten var jättetrött och hängig hela dagen så han fick både nya leksaker och en fin bok av mamma. Idag är han piggare men snoret rinner och han har lite hosta. De två senaste nätterna har inte varit roliga. Inatt vaknade han var 10e minut så det blev inte mycket sömn för någon av oss. Han vände sig till mage, drog ut nappen och stökade runt i sin säng. Vid 03 tiden gick Stefan ut och la sig på soffan och då tog jag upp Albin i vår säng, gav honom välling och sen somnade han gott. Jag hoppas han är på bättringsvägen nu. Stackars liten.


2 veckor med vv


Idag var det vägningsdags igen och trots kalas i helgen har jag lyckats gå ner 0,7 kg den här veckan. Totalt -2,6 kg på två veckor, det är inte illa. Jag kör på som vanligt. Äter alla mina dagliga 29 propoints och försöker undvika att ta av veckobonusen och jag försöker vara ute och gå åtminstone två gånger om dagen. Lyckas jag gå ner 0,6 kg till nästa måndag ska jag ge mig själv min första belöning, nya gelénaglar. Sen har jag gjort upp en belöningslista för varje kilo jag går ner. Pepp, pepp!

Vägningsdag


En vecka med viktväktarna är avklarad och det har gett resultat. Vågen visade - 1,9 kg imorse och det kändes så bra! Tycker veckan har gått ganska smärtfritt och jag är peppad till tusen att bli av med 10 kg till och komma i mina gamla kläder. Jag ska köra stenhårt men har bestämt att jag ska få unna mig något gott på lördagar, men bara lite. Några godisbitar eller en liten skål ugnsbakade chips, annars blir jag bara galen och vill ge upp. Har ju en veckobonus på 35pp som jag får utnyttja om jag vill. Hejhopp!

Molo tröjor


De här superfina tröjorna från Molos vårkollektion står högt upp på min (Albins) önskelista. En tröja med bondgårdsprint och en med safariprint. Det verkar vara fler än jag som gillar dem för trots att de kom in för bara ett par veckor sedan börjar storlekarna redan ta slut i många webshoppar. Jag ska nog köpa dem till våren när butiken "lilla helsingborg" i stan har fått in dem. De kostar 299kr/st och finns på bland annat babyshop.se och busochrackartyg.se.

Seperationsångest


Igår höll min lilla gangster på att göra mig tokig. Han sov dåligt hela natten och vaknade 5 på morgonen och ville upp, så det fanns inte mycket att be för. Han var trött och gnällig hela dagen och sov endast korta stunder i vagnen. Jag kunde inte göra någonting eller gå någonstans för då började han skrika direkt. Det blev många rundor ute med vagnen för jag orkade inte gå hemma och bära runt på honom hela dagen. Nu efter att ha läst runt lite förstår jag att han har kommit in i en period med seperationsångest. Den brukar dyka upp kring 8 månaders ålder. Han blir galen om jag försvinner ur sikte och han är svårare att lägga på kvällarna. Stackars liten, han förstår inte att jag aldrig kommer lämna honom.

Det enda som hjälpte var att sätta honom framför tvn och sätta på hans favoritfilm "I drömmarnas trädgård" med macka packa, iggle piggle och upsy daisy. Han blir helt till sig när han ser figurerna och han satt knäpptyst och tittade på ett helt avsnitt (20 min).



Nöjd för stunden. Titta på benen, han sitter/ligger ofta med benen i kors.

Hejdå graviditetskilon


Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle göra det här men.... Jag har gått med i viktväktarna! Under graviditeten samlade jag på mig en hel del graviditetskilon och de senaste sex månaderna har vågen stått stilla. Jag har skaffat mig dåliga vanor som jag faller tillbaka i hela tiden och slarvar mycket med maten, men nu ska jag bli kvitt mina extra kilon en gång för alla.

Jag har anmält mig till viktväktarna online i 3 månader och jag har 12 kilo att gå ner för att nå min målvikt. Jag ska med hjälp av vv få bättre koll på vad jag äter, äta lagom mycket och ta tillbaka kontrollen. Jag vet vad som krävs för att gå ner i vikt och jag vet vad bra matvanor är men det känns som att det är lättare att räkna points än att räkna ut kalorier. Dessutom blir man lätt besatt av att räkna kalorier och att väga sig så viktväktarna känns som ett sundare och enklare val. Nu har jag betalat 600 spänn för att gå med så nu jäklar ska jag köra hårt!

Någon som vill hänga på? ;)

Albin 8 månader


Den 29 December blev min lilla ögonsten 8 månader! Tiden går så fort och han växer och utvecklas för varje dag som går. Ibland vill jag bara stanna upp tiden så han kan förbli min lilla bebis för alltid men å andra sidan är det spännande att se hur han utvecklas och hur utseendet förändras. Min älskade fina bebis.





När vi bar på BVC den 22/12 vägde han 8640 g och var 71 cm lång. Han har alltså gått upp nästan 1,2 kilo och växt 5 cm sedan senaste BVC besöket då han var 6 månader.

Han har fått 4 tänder! Det började med en i underkäken och en vecka efter det upptäckte vi en i överkäken och sen helt plötsligt hade han 4 tänder. Alla ploppade upp under ett par veckor och nu syns alla 4 ordentligt när han skrattar. Små, små tänder som vi nu ska börja borsta.

Han tar sig framåt genom att hasa sig och har även varit uppe på knä en gång. Det tar nog inte många veckor innan han kryper på riktigt.

Han KAN sitta själv men har inte riktigt förstått att man måste sitta stilla. Han är stabil men kastar sig gärna framåt eller åt sidan så man får sitta beredd sidan om honom. Vi ska träna ordentligt på sittandet nu så han kan sitta själv och leka sen.

Han härmar ljud och har lärt sig många ljud som han ligger och tränar på, helst på morgonen. Han gör pruttljud med munnen så det stänker dreggel överallt och det tycker han är jättekul. Han har även sagt "pappa" men oftast blir det "appa".

Han har storlek 74 i nästan alla kläder.


RSS 2.0