Albin 3 månader


Igår blev Albin 3 månader och dagen började med ett besök hos BVC och han fick sin första vaccination. Han fick två sprutor, en i varje lår och det gjorde nog ont för han blev jätteledsen. Han skrek och det kom massa tårar och jag fick ont i mammahjärtat. Jag har aldrig sett honom så ledsen och det var svårt att trösta honom. När allt var klart satt vi oss i väntrummet och ammade och då blev han lugn igen. Min lilla skatt.

Nu väger han 5700 gram och är 59 cm lång. Han var liten när han föddes och det tog ett tag innan han började gå upp i vikt men nu har han tagit igen sig. Han ligger bra i kurvan och är så stor som en 3 månader gammal bebis bör vara. Han har växt 13 cm och dubblat sin vikt på tre månader!

Utvecklingen går också framåt i rasande fart och det händer saker varje dag. Det finns ju så mycket att upptäcka och många fina saker att titta på.  

Här är några saker han kan och tycker om att göra:

- Han tittar på sina händer och stoppar tummen i munnen.
- Han sträcker sig efter leksakerna i babygymmet.
- Han somnar själv i sin säng på kvällen.
- Han tar sin snuttefilt och kramar om den.
- Han ler ofta och mycket.
- Han gör söta ljud och höga glädjetjut.
- Han har vänt sig från mage till rygg.



Min stora kille i sin fina kostym!

BVC och vaccination


Idag är det dags för Albins första vaccination och mitt mammahjärta värker. Hur ska jag kunna se på när sköterskan sätter en spruta i min prins lilla ben? Jag hoppas att han inte kommer tycka det är lika jobbigt som jag tycker. Nåväl, det kommer gå bra och jag vet att det är för hans eget bästa. Det är över en månad sedan vi var på BVC sist och det ska bli intressant att se vad han väger och hur lång han har blivit. Sist vägde han 4550 g och var 56 cm lång men jag vågar lova att det hänt en hel del den här månaden. Jag tippar på att han är 60 cm lång och väger 5500 g. Min mysiga lilla tjockis!

Just nu ligger han och sover i våra sängar. Han är en riktig sömntuta och går gärna inte upp innan 10 på morgonen. När han vaknar är det dags för ett bad sen blir det mat och kläder innan vi ska köra bort till BVC kl 13. När vi är klara där blir det nog en tur ut till väla och sen vidare ut till familjen i Påarp.

mamma son myskväll


Stefan är iväg och jobbar så jag och Albin har haft myskväll tillsammans. Vi började kvällen med ett mysigt bad i vårt stora badkar. Han älskar att bada och jag behöver bara hålla honom bakom huvudet så flyter han själv. Efter badet masserade jag honom med olja och sen åkte stålmannenpyjamasen på. Sen bäddade jag ner oss i sängen och läste en barbapapabok. Det är aldrig för tidigt att läsa för sitt barn, Albin var intresserad av boken och låg och tittade på bilderna medan jag läste. Jag får köpa lite fler böcker och göra läsningen till en mysig stund innan läggdags på kvällarna.  Efter boken och lite mat somnade han som en liten prins i sin säng. Han har varit så duktig de senaste kvällarna. Jag bäddar ner honom i spjälsängen, säger godnatt och sen går jag ut ur rummet och då somnar han helt själv. Mitt underbara barn, jag är så stolt över honom!



Första gången vi badar tillsammans i stora badkaret.

MOLO


Molo är ett danskt klädmärke som gör riktigt färgglada och roliga barnkläder i sköna material. Kläderna sticker verkligen ut och jag tror att Molo är ett märke som man antingen älskar eller hatar. Jag hör till dem som älskar kläderna men tyvärr är priserna i högsta laget. Jag har fyndat en bodysuit och två par byxor på REA och det finns många godbitar kvar hos luckylittleme. Jag är sugen på bodysuiten och bodyn nedan som just nu är på 40% REA och ckostar 227:- respektive 179:-




Albin 11 veckor




Titta så stor han har blivit! Vi har inte varit på bvc på 3 veckor nu så jag har ingen aning om vad han väger nu men jag tippar på strax över 5 kilo. Sist vi vägde och mätte honom vägde han 4500 g och var 56 cm lång, men som sagt var det tre veckor sedan. Han växer och utvecklas för varje dag som går. Nu skrattar han flera gånger om dagen, ligger och "pratar" och gör söta små ljud och han tycker om att titta på sina leksaker över vagnen och sängen.

Vi har haft en sån tur som fått världens finaste och snällaste bebis. Han skriker nästan aldrig, utan ligger mest och tittar och är allmänt nöjd med tillvaron. Han sover bra på natten och vaknar fortfarande ca var tredje timme för att äta, men sen somnar han direkt igen. Amningen går fortfarande jättebra, jag helammar honom och det är vi nöjda och glada över båda två. Nu känner vi honom ordentligt och det känns tryggt att ta med honom överallt.

Stor kille


I måndags när vi  var på bvc fick jag en mindre chock. Albin vägde 4500 g och var 56 cm lång! Han hade gått upp 800 g och växt 3 cm på bara 18 dagar. Han växer precis som han ska men jag tycker nästan det går för fort. Dagarna och veckorna springer iväg och jag njuter av min bebis så mycket jag bara kan.

Nu när sommaren är här är livet underbart. Idag har vi varit med Linda och hennes bebis på gröningen och myst och imorgon ska vi till stranden. Att vara mammaledig och tillbringa hela dagarna med Albin är underbart och jag älskar mitt nya liv.


RSS 2.0