Två månader


Idag är det exakt två månader till beräknat förlossningsdatum - 31 maj
Mamma & Pappa längtar efter dig!


Rånad av tandläkaren


Kanske inte rånad bokstavligen, men det känns så.. Steg upp tidigt imorse eftersom jag hade tid hos tandläkaren nere i stan klockan halv 9. När jag kom dit tittade tandläkaren på min mage och sa "Ojdå, här blir det visst inga röntgenbilder". Jag hoppade upp i den fantastiska tandläkarstolen och tandläkaren pillade lite på tänderna med sina instrument. "Det ser jättebra ut, inga hål" säger hon och jag reser mig ur stolen igen. Det tog max två minuter och för det fick jag betala 430 kr och då är ett vårdbidrag på 300 kr inräknat. Det kostar alltså egentligrn 730 kr för två minuter i tandläkarstolen och det är ju galet. Det kanske är det man ska utbilda sig till för att bli rik? Tandläkare!



Älskar den här bilden! Jag har alltid haft komplex för mina tänder men när jag ser den här tjejen med nästan exakt likadana tänder som mig tycker jag nästan det ser lite charmigt ut.

Trött och sockersugen


Tröttheten tar nästan död på mig idag. Mina armar och ben är som spagetti, jag har inga krafter och orkar inte göra någonting. Hade tänkt plugga och vara flitig hela eftermiddagen men hjärnan vill inte riktigt den heller. Sötsugen som ett godismonster är jag också och som tur är har jag en påse med lösgodis hemma, men den får vänta tills efter middagen. Jag som planerat att vara nyttig och duktig hela veckan, det har redan gått åt skogen. Man ska inte skylla sina dåliga vanor på graviditeten men jag gör det endå.... Humöret och orken går verkligen upp och ner och idag har jag en riktigt dålig dag, det är bara till att acceptera.



Jag ser ut som ett svullet lik idag :(

Äpplebilen är död


Buhu, nu har min lilla äpplebil åkt till skroten och det känns sorgligt. Det är något speciellt med första bilen och fast att det var en "skrothög" tyckte jag om den. Nu får jag börja spara pengar istället så jag kan köpa en ordentligt bil om några år - en wolksvagen beetle!


Graviditetsvecka 32


  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 31-May-2010.
  •  Du är gravid i vecka 31+0. (graviditetsvecka 32)
  •  Bebisen väger c:a 1824 gram.
  •  Bebisen är c:a 43.2 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 77% av graviditeten.
  •  Du har 62 dagar till förlossningen.
  •  

     

    Det gick utmärkt hos barnmorskan igår och både jag och bebisen mår bra. Jag har inte fått högt blodtryck och vi följer tillväxtkurvan så exakt som det bara går att göra. Bebisens växer med andra ord precis som den ska och lilla hjärtat slog många fina slag. Den lilla busen låg till och med redan med huvudet nedåt, men kan förståss snurra runt inne i magen ett par veckor till. Allt känns jättebra och än har jag inte börjat oroa mig för förlossningen och allt runt omkring. Jag tar varje dag som den kommer och njuter av bebisens rörelser inne i magen och tanken på att jag snart ska bli mamma


    Dagens tips


    Var precis inne och kikade igenom h&ms sale och hittade några finfina klänningar till riktigt bra priser. Tyvärr finns ingen av dem i min storlek men jag kan ju passa på att tipsa om dem istället. Den ljusblå chiffongklänningen är en riktig vårdröm och kostar just nu 149 kr (ord pris 349 kr) och den finns i storlek 36 och 40. Den svarta klänningen från divided exklusive finns i storlek 36 och kostar även den 149 kr (ord pris 699 kr). Hur fina som helst båda två!

    Topmodel och Hollywoodfruarna


    Jag har precis satt in maten i ugnen, det blir en vegetarisk paj alá Jenny med massa grönsaker och fetaost. Jag har bara improviserat så vi får helt enkelt se vad det blir av det hela. Hoppas det blir gott iallafall för jag är ashungrig. Sen blir det en riktig tvkväll med topmodell klockan 20 och svenska hollywoodfruar klockan 21, båda mina favvoprogram! Får passa på när mannen i huset inte är hemma för jag tror inte han är jätteförtjust i något av programmen. Det är första avsnittet på den nya säsongen av topmodel och den här gången har de bara "korta" modeller, kul!

    Ljusbruna mockaboots

    Förra veckan fyndade jag ordentligt inne på Scoretts slutrea. De här snygga mockabootsen skulle kosta 1200 kr men jag fick dem för ynka 360 kr. De är i ljus mocka, ofodrade, har träklack och lagom högt skaft - perfekta till våren men andra ord. Kan inte förstå varför de reade ut dem? Ett riktigt bra tillskott i skohyllan som kommer användas flitigt så fort det torkat ordentligt på marken. Måste bara impregnera dem först.


    Vecka tretton


    Godmorgon måndag. Började den här dagen med en stor skål havregrynsgröt (duktigt, jag vet) och nu ska jag strax fixa till mig och gå ut med vovven. Vid tolv kommer Linda och hämtar upp mig så ska vi ta en sväng ut på Väla, men det blir nog inte mycket till shopping för min del. Klockan tre har jag tid hos barnmorskan och efter det måste jag hem och plugga. Roligare än så blir det inte idag :)



    Tycker om den här bilden. Den är nog tagen för ungefär ett år sedan när jag var ute och busade med Nalle. Jag ska kasta iväg pinnen åt honom men han vägrar att släppa den.
    Mitt lilla monster <3

    Snygga magtröjor




    En trend som kommer slå hårt i sommar är magtröjorna och jag kan inte låta bli att gilla det. Då menar jag inte de tighta superkorta tröjorna man skuttade runt i när man var tolv år, utan lössittande sköna tröjor som låter den brunbrända magen titta fram lite. De här två tröjorna från topshop med knytdetaljer känns som två säkra kort tillsammans med boyfriendshortsen och converse. Ledigt, trendigt och snyggt - precis som jag vill ha det. När det kommer till magtröjor har topshop det överlägset bästa utbudet. Tycker det är synd att butiken inte finns i Helsingborg men jag kan samtidigt varmt rekommendera att beställa från deras hemsida. Vad tycker ni om trenden?

    En söndagkväll


    Den här dagen har gått i rasande fart! Antagligen för att klockan hoppade fram en timme, men det är jag glad över för jag är redan trött fast klockan bara är halv nio. Nu låter jag som en riktig gammal sur kärring... Vi kom hem för bara en liten stund sedan efter att ha storhandlat och gjort lite andra ärenden. Nu står middagen i ugnen så om en stund blir det till att äta framför tvn och sen kanse gotta till det med lite popcorn. En slapp söndagkväll är aldrig fel.

    Imorgon ska jag till barnmorskan på vanlig kontroll och från och med nu ska jag gå dit varannan vecka istället för var tredje. Det börjar verkligen närma sig nu! :)

    I love my bump




    Idag ser jag ut såhär. Söt tröja va? Köpte den igår på mama-avdelningen på h&m för jag kände att jag behöve något nytt att pryda min stora mage med. Det är inte lätt att hitta kläder för gravida såvida man inte gillar pösiga jeans och enfärgade bomullstoppar, men ibland har man tur. Finns mycket snyggt på webbshoppar som asos och topshop men det känns inte lönt att spendera flera tusen på en ny mammagarderob. Kläderna används ju bara i några månader så det känns lite onödigt såvida man inte har planer på fler graviditeter inom kort tid, vilket jag inte har. Nåväl, jag gillar min nya tröja och I love my bump! :)

    Ge mig sommar


    I veckan fick jag hem en liten del av min beställning från h&m och den innehöll bland annat de här två godbitarna. Den smaragdgröna bikinin överträffade alla mina förväntningar! Det syns dåligt på bilden men de påsydda stenarna gnistrar och den är verkligen så mycket snyggare i verkligheten än på bild. Jag är glad att jag beställde överdelen i svart också för den kommer bli en klar favorit i sommar. Klänningen från the garden collektion är också himla fin med lös passform och starka färger. Har inte kunnat avgöra hur den sitter på eftersom magen är i vägen, men klänningen gör sig finfin på galgen iallafall ;)


    Jag lever kära vänner


    Nu har jag fått förfrågningar på både msn och sms om jag gått och dött, men nej det har jag inte! :) Min dåliga blogguppdatering beror helt enkelt på att jag varit onormalt trött och inte haft ork att sitta framför datorn. Efter skolan och jobbet har jag helt enkelt sjunkit ner i soffan eller gått och lagt mig. Men nu känner jag mig utvilad och i helgen ska jag minsann passa på att vara ute mycket och njuta av solen.

    Jag ska lägga upp lite kul i bloggen nu under fredagen. Jag har bland annat fått en del av min h&m-beställning som innehöll två riktiga godbitar som har fått flytta in i min garderob. Visar dem senare!


    Graviditetsvecka 31


    I måndags gick jag in i graviditetsvecka 31 (30+0) och det innebär att det nu är 10 veckor kvar till beräknad förlossning. 10 fjuttiga veckor kvar tills vi får träffa vår lilla prins eller prinsessa. Nu har nedräkningen börjat på riktigt. Framöver blir det många besök hos barnmorskan, föräldrautbildning, ett till ultraljud och inhandlande av de sista bebissakerna. Magen blir större och större men än besväras jag inte så mycket av den. Men det lär hända mycket under de kommande veckorna så snart får väl jag också känna på några ordentliga graviditetskrämpor.


    Söndag och pizza


    Puuh, jag är helt slut efter kalaset. Nu sitter jag hemma med Stefan och hans kompis och vi har precis beställt pizza från onlinepizza.se. Har aldrig testat beställa över internett innan så vi får se hur det fungerar. Kanon att kunna sitta hemma och beställa och betala över internett och sen kommer de med pizzan till dörren. Lite tjockisvarning kanske, men är man trött och har två bakfulla killar hemma är det okej!



    Baka liten kaka


    Jag ska springa bort till affären nu och handla lite ingredienser, sen blir det till att baka och fixa de kommande timmarna. Vi ska ha kalas för Stefan idag och det ska bjudas på massa gott. Frågan är bara hur vi ska få plats med 13 personer i lägenheten?



    Jag ska bland annat baka de här underbara chokladmintmuffinsen. Dem är jättelätta att göra och blir helt gudomliga. Cupcakes är min specialitet ;) Kan lägga ut receptet senare om någon är intresserad?

    Blogglovin



    Följ min blogg med bloglovin

    Nu har jag kopplat min blogg till bloglovin, så lägg gärna till mig!


    Bebismagen




    Bjuden på en nytagen bild på magen. Den växer så det knakar och bebisen där inne gör sig påmind flera gånger om dagen med kraftiga sparkar och knuffar i sidan och upp mot revbenen. Känns lite obehagligt ibland men det är samtidigt mysigt att det är en vild liten knodd där inne. 10 veckor kvar och än så länge har jag klarat mig från bristningar *peppar peppar* och jag är så glad att jag plockade bort min piercing så pass tidigt som jag gjorde, för det stramar ordentligt kring naveln. Undrar hur stor magen kommer bli på 10 veckor?

    Det är dags för fredagsmys!


    Yummi, är proppmätt efter en fantastiskt middag med kycklingfilé, stekt svamp och potatisgratäng. Fredag är den bästa dagen på veckan och fredagsmys med god mat, godis och tv är obligatoriskt. Jag ska snart hälla upp en skål chips och plocka fram godiset och sen bänka mig i soffan och se let's dance.

    Stefan har fått sin födelsedagspresent nu och han blev jätteglad! Det hade jag också blivit om jag fått en weekeend till Stockholm med boende på 5-stjärnigt hotell och konsertbiljetter till lady Gaga i globen. En helt fantastisk present om jag får säga det själv. Vilken tur att jag också får följa med! ;)




    7 Maj smäller det!

    Tack älskling!


    Igårkväll när Stefan kom hem från jobb fick jag ett paket av honom. Ett stort paket inslaget i silvrigt papper och fina band. Jag öppnade paketet och blev jätteglad och överraskad när jag såg att det var en låda från vagabond och i lådan gömde sig världens finaste ballerinaskor i svart mocka med fina gulddetaljer. Han sa att han sett skorna i en butik och tyckte dem var fina och att jag behöver ett par fina skor utan klack nu när jag bär runt på bebisen. Awh, hur söt och snäll och underbar får man bli? Jag har världens bästa sambo!



    Skorna är underbara men de gör sig inte riktigt rättvisa på bilden. Gulddetaljerna gnistrar jättefint och de kommer bli favoriter så fort solen tittar fram.

    TGIF


    Godmorgon fredag! Åh, vad jag har längtat efter den här dagen. Ska snart äta frukost, fixa till mig och ta mig till skolan och göra grupparbete ett par timmar. Sen ska jag in till stan och fixa och göra lite ärenden och efter det ska jag bara hem och vänta på att min fina sambo kommer hem från jobb. Han fyller år imorgon och han ska få sin present av mig ikväll för nu kan jag verkligen inte hålla mig längre. Jag har gått hela veckan och längtat efter att få avslöja vad jag ska ge honom och nu känns det som om jag kommer spricka snart. Jag vill ge honom den nu! och se han reaktion.. Hihi, finurliga lilla jag. Det kommer bli så perfekt, jag måste bara vänta tills ikväll.


    Älskade ugnspannkaka


    Jag skäms över att skriva det här men jag gör det endå. När jag kom hem från skolan idag var jag jättehungrig och sugen på pannkaka, så jag slängde ihop en sats pannkakssmet och gjorde ugnspannkaka med bacon. Jag är en hajjare på att laga ugnspannkaka och den blev så smaskig att jag nästan åt upp hela.. Förstår ni, en hel jäkla form ugnspannkaka ner i min mage! Det finns bara en liten hörna kvar (utan bacon) och den ska jag kasta i soporna nu. Jag blev proppmätt efter min ohälsosamma lunch men istället för att lägga mig i soffan och jäsa tog jag med hunden på en lång promenad. Tur det, annars hade jag känns mig bedrövlig. Nåja, det var iallafall gott och nu kommer jag inte äta pannkaka på ett bra tag..



    Recept om någon är sugen.

    3 dl vetemjöl
    1 tsk salt
    ½ tsk bakpulver
    6 dl mjölk
    3 ägg
    1 paket tärnat bacon

    1) Sätt ugnen på 200 grader
    2) Fördela tärnat bacon i en ugnsform och sätt in i ugnen
    3) Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke.
    4) Vispa i mjölken (lite i taget) i mjölblandningen.
    5) Vispa i äggen.
    6) Ta ut formen ur ugnen, häll smeten över baconet och ställ in i ugnen igen.
    7) Grädda i ugnen ca 30 minuter tills pannkakan är fluffig och gyllenbrun på toppen.

    Inspiration

    En tjej som verkligen inspirerar mig med sin stil och sin look är Kenza. Hon är jättevacker och känns lagom naturlig och hon utstrålar alltid glädje och självförtroende på sina bilder. Hon visar med sin stil att less is more och att enkla vardagsoutfitsr är grymt underskattade. Ett par jeans eller leggings tillsammans med en enkel tröja eller skjorta, skinnjacka och converse. Sen en enkel sminkning och lätt vågigt utsläppt hår till det - Precis i min smak!



    Outfit nummer 4 är min favorit! Grymt snygga leggings med skinndetaljer, det känns som ett måste i vårgardroben. Vilken är er favorit?


    Shopping på IKEA


    Toodeeeelo! Har precis proppat i mig en skål med Kellogs special K och ska strax ta en promenix med vovven. Sen ska jag iväg till IKEA med mamma och syster. Jag behöver köpa lite tillbehör till min kära garderob och fönsterbrädan i vardagsrummet behöver lite nya växter. Eftersom IKEA är en mycket trevlig affär lär jag säkert hitta fler spännande saker att handla. Annars har den här dagen inte mycket mer att bjuda på. Jag har tvättat och strykt kläder halva eftermiddagen och lär få fortsätta att rya här hemma när jag kommit hem igen. Det låter förbannat tråkigt men det är faktiskt ganska avslappnande att bara gå hemma och pyssla ibland. Kanske börjar bli gammal?


    En härlig dag


    Solen skiner och det är en riktigt härlig dag! Funderar på om jag ska gå en lång promenad med vovven innan jag ska iväg till stan. Jag har varit ute och motionerat ordentligt de senaste dagarna och jag ska försöka få det till en bra vana för det gör både mig och bebisen gott. Jag får se om jag hinner för jag ska möta mamma och lillasyster i stan om två timmar så ska vi ta en titt på Åhlens och sen ska jag följa med dem till Johannas simskola.



    Idag har jag på mig en favoritkofta från Bondelid. Som ni ser är den i minsta laget nu, men det går att ha den uppknäppt med ett matchande linne under.

    Jag vill ha converse


    Jag måste köpa ett par converse nu till våren, men jag har svårt för att bestämma mig vilken färg jag vill ha och om jag ska köpa den höga modellen eller de låga. Just nu lutar det mest åt de ljusrosa i hög modell, jag tror det kan bli fräscht med en liten färgklick. I de flesta butiker ligger priset på 699 kr och det tycker jag är galet dyrt för ett par tygskor. Jag tänker beställa mina antingen från halens eller lookatmycrazyshoes. De rosa kostar 599 kr på halens och just nu får man dessutom 100kr i rabatt, så totalt med frakt blir det 550 kr. Vita, svarta och röda converse finns för 480 kr inklusive frakt på den engelska sidan lookatmycrazyshoes, och det är jättelätt att beställa. Jag ska ta mig en liten funderare sen ska jag minsann beställa hem ett par.



    Graviditetsvecka 30


    Bebisen
    Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

    Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

    Du
    Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


    Idag går jag in i graviditetsvecka 30 och jag tycker att det mesta flyter på som vanligt. Jag tittar på bilden ovan och har svårt att förstå att bebisen i min mage verkligen är så stor nu. Jag är tröttare, tyngre och osmidigare än innan men utöver det känns det mesta som vanligt och graviditeten har än så länge inte hindrat mig från något. Magen växer mer och mer för varje dag som går nu och bebisen rör sig jättemycket där inne. Ni anar inte hur spännande det här är och nu är det bara 11 veckor kvar.


    Ohlalalaaa


    Oh, nu har den perfekta bikinin från h&m även kommit in i svart. Me like! klick, klick ;)


    Back on track


    Det blev visst en lite bloggpaus under helgen på grund av idétorka och brist på inspiration, men nu ska det rulla på som vanligt igen. Jag har varit i skolan idag men det blev en väldigt kort visit på 40 minuter så nu sitter jag hemma igen och har precis dukat upp med frallor och juice. Har det ganska lugnt i skolan de kommande två veckorna och det känns otroligt skönt efter förra veckans stress. Jag ska gå runt och pilla lite här hemma nu sen i eftermiddag kommer mamma, syster och mormor&morfar på en liten fika. Då får här vara städat och fint. Annars händer det inte så mycket mer idag, jag njuter av lugnet och ska även passa på att njuta av solen som tittar fram så fint idag :)



    Idag ser jag ut såhär! Jag går ingenstans utan min älskade leopardsjal.

    Beige eller ljusbrun?


    Just nu har h&m 100kr rabatt på alla jackor och kavajer. Jag ska passa på att klicka hem en snygg vårjacka i mc-modell men kan inte bestämma mig för vilken färg jag ska ta. Beige eller ljusbrun? Med rabatten kostar jackan bara 199 kr så det kanske slutar med att jag klickar hem båda två. Vilken tycker ni jag ska välja?
      

    En snabb uppdatering


    Jag kom hem från jobb för en stund sedan. Ska ta mig något att äta nu sen ska jag ta mig ett varmt bad och efter det ska jag lägga mig och vila en stund. Jag och Stefan ska ut till mamma&pappa och grilla och kolla på melodifestivalen ikväll. Vi har jobbat och är trötta båda två och då är en trevlig kväll med familjen det bästa. Snart har vi ju även vår egna lilla familj och det kommer bli så mysigt! <3

    Idag ser jag ut såhär


    Leggings, långt linne från Gina tricot  och en öppen kofta över. Det är inte det lättaste att få till en snygg outfit när nästan inga kläder passar och man känner sig stor som ett hus. Såhär ser jag iallafall ut idag och för ovanlighetens skull har jag lagt ner lite tid på att välja kläder, sminka mig och ta på lite smycken. Jag har absolut inte slutat bry mig om mig själv men just nu känns det helt enkelt inte lika kul längre. Att investera i lite snygga mammakläder hade inte varit fel men det känns onödigt att handla kläder som jag bara kommer kunna använda i 2,5 månad. Jag får helt enkelt göra det bästa av saken och det har jag gjort idag :)




    Snart kommer jag inte kunna se mina fötter längre!

    Tre favoriter


    De här tre godbitarna har jag klickat hem från The garden collection. Det är så fint med mönstrade och plagg i starka färger på sommaren och det är kul att sticka ut lite ibland. Den mönstrade klänningen är min favorit och den kommer bli perfekt tillsammans med enkla sandaler, solglasögon och utsläppt hår, yummi. Gillar ni starka färger, blommiga plagg, vollanger och romantiska pudriga toner ska ni kolla in collectionen. Kläderna är gjorda av naturliga och återvinnande material och har dessutom jättebra priser - ett riktigt kap med andra ord.

    The garden collection


    Var precis in på h&ms hemsida och såg att delar av the garden collection släppts! Så mycket fina, somriga och blommiga plagg precis i min stil. Jag klickade hem en klänning och en blus som jag ska visa sen. Så ruuuuuusa till deras webbshop och spana in alla godbitar för dem lär sälja slut fort.


    Flitig som en arbetsmyra


    Bloggen har fått hamna lite sidanom de senaste dagarna eftersom jag har galet mycket att göra. Jag gick upp tidigt imorse för att skriva på mitt skolarbete på tio sidor som ska vara inne imorgon. Nu ska jag fräscha till mig och göra en snabb lunch innan jag ska iväg och jobba. Idag jobbar jag som tur är bara till klockan 4 så efter det ska jag direkt hem och fortsätta skriva. Vissa dagar är hur lugna och slappa som helst men helt plötsligt vänder det och allt händer samtidigt. Jag hatar att stressa nu och jag märker att bebisen i magen inte heller trivs med att mamma far runt som en gasell. Nåja, två dagar kvar sen är det helg och då ska jag ta det lugnt och göra saker som får mig att må bra.



    Med den här kroppsformen orkade jag med betydligt mer. Bilden är tagen på min födelsedag, dagen innan jag fick reda på att jag är gravid. Jag har glömt bort hur det känns att vara så smal och det känns väldigt långt borta just nu. Men efter sommaren är jag där igen och då ska jag vara pigg och glad med massvis av ork och energi!

    I alla kvinnors garderob


    Någon som varje kvinna borde ha i sin garderob är "den lilla svarta" och "den lilla vita". Två snygga stilrena klänningar, en svart och en vit. De är alltid ett säkert kort på vilken tillställning som helst och går att matcha och variera efter stil och tillfälle. Nelly har fått in två godbitar från Elise Ryan med figursydd passform och spetsdetaljer för 399kr. Jag hade mer än gärna lagt vantarna på den svarta, en riktig klassiker!


    Barnmorskan och aktiva bebben


    Idag fick jag hasa mig ur sängen tidigt för jag hade tid hos barnmorskan halv 8 för diabetestest och vanlig kontroll. När jag kom dit fick jag dricka ett stort glas med sockerlösning (på fastande mage) och sedan sitta och vänta i väntrummet i två timmar innan de kunde sticka mig i fingret och kolla mitt sockervärde. Under tiden gjorde barnmorskan en vanlig kontroll, mätte magen, lyssnade på bebis hjärta och fyllde i lite papper. När hon tog fram sin lilla manick för att lyssna på hjärtat ville lillen där inte vara still. Lilla bebis for runt inne i magen som en raket så det tog en stund innan barnmorskan kunde lyssna ordentligt. Hon sa att allt ser jättebra ut och att det verkar vara en pigg och glad bebis. Mitt blodvärde och sockervärde var också bra så det finns inte ett spår av graviditetsdiabetes här inte. De glada nyheterna firade jag med ett konstant sockerintag under dagen ;)

    Sockerlösningen var inte riktigt kompis med min kropp. Efter jag druckit den började jag må fruktansvärt illa och blev yr i huvudet. När jag sedan kom hem kom allt upp och hamnade i toaletten (inga detaljer). Efter det har jag mått dåligt hela dagen och jag ska krypa ner i sängen tidigt ikväll.


    Min favoritbild <3

    Blondinbella inspirerar


    Blondinbella är en söt och duktig tjej men hennes vardagsoutfits inspirerar sällan. Jeans och skjorta är inte riktigt min stil så därför blev jag positivt överraskad när jag såg den här bilden på henne. Vilken fullträff! Enkel tunika, strumpisar, converce, kavaj, snygg sjal och coola solbrillor. Enkelt och riktigt snyggt! Tänk vad en kul sjal kan göra för en vanlig outfit. Jag hoppas på att preppy Bella inser att hennes vanliga stil är ganska tråkig och fortsätter på det här spåret istället. Såhär vill jag se ut till våren, riktigt inspiration.



    Tänk på något roligt


    Jag har en riktigt dålig dag. Skolarbetet går segt, jag är uttråkad, känner mig fet och ful och har verkligen inga kläder som sitter bra. Dagar som denna har man två val, antingen gräver man ner sig i sängen och deppar eller tänker man på något roligt och gör det bästa av dagen endå. Jag försöker mig på det sistnämna och just nu sitter jag och tittar igenom bilder från i somras. Roliga minnen och händelser att tänka tillbaka till gör mig varm i hjärtat.



    En bild från när jag och Stefan var på Liseberg i Juli. Dagen började med ösregn och vi blev genomblöta och kalla båda två. Som tur var kom solen fram senare och vi hade det underbart mysigt och kul resten av dagen. På kvällen vann vi ett jättestort kexchoklad på chokladhjulet och det blev ett perfekt avslut på vår lilla tripp till Göteborg. Det är mitt bästa minne från förra sommaren och nu längtar jag bara mer efter sol och värme.

    Lilla hjärtat




    Den här lilla krabaten är en riktig vilding ska ni veta. Det har varit full rulle inne i magen hela morgonen och nu har h*n börjatt sparka mig rakt upp i revbenen också. Det känns lite märkligt. Trycker man på magen får man en knuff tillbaka. Tänkt att det ligger en liten människa där inne i magen som komminucerar med sin mami&papi på sitt egna lilla sätt. Fantastiskt!

    Tidig lördagkväll


    Det är lördag och klockan är inte knappt nio på kvällen men jag funderar redan på att gå och lägga mig. Min kära sambo sover redan som en stock. Vi har jobbat båda två idag och sen har vi varit på kalas hela eftermiddagen och kvällen. Kan man lägga sig innan klockan nio en lördag? Han har jobbat både dag och natt och jag är gravid, vi behöver en god natts sömn båda två.

    Imorgon har jag en helt ledig dag och jag ska hinna med så mycket som möjligt. Jag ska fixa klart garderoben, städa, plugga, åka till babyproffsen och hämta vovven. Prio ett får bli pluggandet eftersom jag känner mig extremt stressad inför ett arbete som ska in på torsdag (jag har inte börjat). Nåja, jag tar tag i det imorgon för nu ska jag borsta tänderna och hoppa ner i sängen och krama om min prins. Godnatt <3


    Bebisens låda i garderoben


    Puh, jag har skruvat och haft mig den senaste timmen för att organisera om i garderoben. Jag har ju köpt en stor låda och en skohylla som ska få plats, så jag har flytta runt hyllplanen och den övriga inredningen för att få det så bra som möjligt. Jag är inte klar än men jag har fått rätt på en av lådorna och nu ligger bebisens kläder nytvättade och nervikta i den. Åh, jag kommer nog dra upp och titta på kläderna varje dag nu de kommande tre månaderna, för att sedan vika dem och lägga ner dem prydligt i lådan igen. Tänk att vår lilla trollunge ska ha dem pyttesmå kläderna på sig snart, så mysigt!

    Känner jag mig själv rätt kommer bebisens låda innehålla betydligt mer kläder om tre månader. Det finns ju så mycket sött och det är svårt att låta bli att handla. Det är tur att jag inte vet om det är en pojke eller flicka för då hade jag säkert handlat betydligt mer.



    Hur söt är inte bebisen i mysig pyjamas på bilden?
    Det är inte så konstigt att det är svårt att hålla fingrarna i styr.

    GaGa Oh Lalaaa


    Den perfekta bikinin



    Idag har h&m fått in den finaste bikinin jag sett i hela mitt liv! Jag är medveten om att jag inte kommer ha någon strandkropp till sommaren men jag kunde bara inte låta bli att klicka hem den gröna. Jag älskar bikinis i bandeau-modell och har länge varit ute efter en smaragdgrön och så dyker den perfekta upp på h&m för 228 kronor. När jag till sommaren ser bikinin i min byrålåda kommer jag bli så motiverad att träna och gå ner i vikt efter förlossningen. Oh my, vad fin den är!

    En vanlig torsdag


    Jag har precis kommit hem från skolan och stan. Fixade lite uppgifter och lånade ett par böcker och sen tog jag en liten runda på Åhlens innan jag åkte hem igen. Det finns så mycket fint på Åhlens och jag vill köpa, köpa, köpa. Färgglada muffinsformar, blommiga teburkar och kakfat, ljus, servetter och porslin i härliga färger. Jag vill släppa in våren i köket och gå loss med rosa och blommig inredning, men det får vänta.. 

    Om tjugo minuter ska jag och vovven ta bussen till mamis jobb och sen följa med henne hem. I eftermiddag blir det fika med familjen och sen får jag se vad resten av dagen har att bjuda på. Det är strålande sol ute och man blir ju på så gott humör då!


    Alexander Mcqueen lookies



    Alexander Mcqueen må vara borta från den här världen men hans verk lever kvar och nu inspirerar han även budgetkedjorna. De här snygga döskallesjalarna finns just nu på gina tricot i fyra olika färger och de är extremt lika originalet av Alexander Mcqueen. Dem är riktigt fina och jag hade gärna haft en i min ägo, men jag tror de kommer sälja slut fort. En perfekt detalj till våroutfiten. (Kolla kollaget med boyfriendshortsen för inspiration)

    Afterwork hemma i badkaret


    Jag är precis hemkommen från jobb och nu sitter jag med en korv i bröd i handen och äter för fullt. Heter det korv med bröd eller korv i bröd föresten? Nåja, efter min lilla "lunch" ska jag hoppa i badet och bara ta det lugnt. Jag är helt slut efter tre timmars jobb i butiken och jag känner mig som en gammal käring. Benen värker och fötterna är trötta. Jag har blivit tipsad om stödstrumpor men det är väl lite att ta i? Inte nog med att man blir svullen och tjock när man är gravid, man ska även ha stödstrumpor och mormortrosor. Sexigt!

    Annars händer det inte så mycket mer idag mina kära vänner. Har köpt lite fint till bebisen som jag ska fota och visa här i bloggen. Och så ska jag se om jag orkar montera upp min nya garderobslåda eller får det vänta tills imorgon. Sen ska jag bänka mig framför tvn och njuta av min lediga kväll. Lite Ben&Jerrys hade inte suttit fel ;)

    Världens nyttigaste mat


    Här är en lista över maten som sägs ge ett friskare och längre liv ( enligt den ledande näringsforskaren Gary Williamson). De tjugo utvalda livmedlen innehåller mycket antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot cancer och hjärtbesvär. Mörk choklad är med på listan och anses alltså vara livsnödvänlig och nyttig! Jag tycker listan ser bra ut och jag får faktiskt i mig alla livsmedel regelbundet, förutom kaffe och tranbär. Gör en fruktsmoothie till frukost, lägg till spenat och broccoli på middagstallriken, ta en kopp te och en bit mörk choklad på kvällen och välkomna ett friskare liv.
     

    1. Äpplen
    2. Björnbär
    3. Svart te
    4. Blåbär
    5. Broccoli
    6. Fullkornsflingor
    7. Körsbär
    8. Körsbärstomater
    9. Kaffe
    10. Tranbär
    11. Mörk choklad
    12. Grönt te
    13. Apelsiner
    14. Persikor
    15. Plommon
    16. Hallon
    17. Röda vindruvor
    18. Rödlök
    19. Spenat
    20. Jordgubbar



    Boyfriendshortsen - ett bra köp




    Jag har klickat hem de ursnygga boyfriendshortsen från h&m för bara 99 kr! Jag såg precis att det finns ett fåtal storlekar kvar i webshoppen och det är lätt sommarens bästa köp. Jag kommer matcha dem med ett nerstoppat lössittande linne, converce, en snygg sjal, långa halsband och stora ringar, så snyggt! Ett par converse ska inhandlas och jag hade inte tackat nej till döskallesjalen från net-a-porter.

    Just nu


    - Välkommen till försäkringskassan
    - Det är just nu kö men vi kommer besvara ditt samtal så fort vi kan.
    - Din kötid beräknas till 17 minuter... Du har plats 200 i kön.

    - Du har plats 160 i kön.
    - Just nu är vi 102 handläggare som arbetar för att hjälpa dig.

    - Du har plats 149 i kön....
     
    - Du har plats 129 i kön....

    (Behöver jag nämna att jag håller på att bli galen?)

    Köpa inredning till garderoben


    Jag vaknade redan fem imorse men ligger fortfarande kvar i sängen. Det är hopplöst att vakna så tidigt och inte kunna somna om, jag vill inte upp innan klockan sju. Nåja, nu har jag iallafall hela dagen framför mig och jag har lite saker att ta tag i. I förmiddag ska jag till skolan och hämta ut ett arbete, lämna in ett annat arbete, fixa studentkort och kopiera lite papper. Sen i eftermiddag ska jag ta mig ut till IKEA en sväng och handla en låda och en skohylla till garderoben. Den är överfull och alla saker kommer inte riktigt till sin rätt så jag ska ta bort byxhängaren och få in fler lådor istället. Sen ska jag få upp alla skor på skohyllor istället för att ha de stående på "golvet". Få lite ordning och reda så jag får mer plats.



    Jag älskar min pax garderob från IKEA. Det finns mycket fiffig inredning och man kan bestämma själv exakt hur man vill ha det. Jag får tyvärr bara plats med 1,5 m (en stor och en liten) garderob i sovrummet och det är lite lite. Två stora och två små hade varit perfekt! När jag i framtiden flyttat till hus ska jag minsann ha en walk in closet.

    Avlider av trötthet


    Jag har aldrig varit såhär trött i hela mitt liv.. Jag har sovit över 10 timmar inatt och gick inte upp förän halv 11 i förmiddgas, endå känns det som att jag inte sovit på en vecka. Jag är hemma hos mami nu men ska snart ringa min kära man och be honom hämta mig så jag kan gräva ner mig hemma i soffan. Det är snöoväder och jag är så trött på vinter och kyla! Kan inte vi människor också gå i ide? Då hade jag gjort det på en gång och vaknat upp lagom till påsk.

    Graviditetsvecka 28


    Bebisen
    Du går nu in i den 28e graviditetsveckan och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större. Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

    Du
    Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


    Information från blimamma.se


    RSS 2.0