Mellandagar


Jag har visst gått och blivit lite förslöad under julen... Dagarna flyter på och det är bara 3 dagar kvar på det här året. Julen har varit mysig och vi har fått många fina julklappar. Skriver mer om det sen och så ska jag lägga in lite bilder från julfirandet.

Min mammi har precis hämtat upp Albin och hunden för jag ska snart iväg och fixa mina naglar. Ska bli skönt att få bort det röda glittret och istället få dem riktigt nyårsfina. Tror det blir något med svart eller silvrigt glitter, jag får se hur jag känner när det är dags. Tror att jag ska köra lite tidigare så jag hinner sola också! Det är över 1,5 år sedan jag solade sist så det är på tiden att jag får lite färg. Jag får passa på när jag är barn-, man- och hundfri.


På årets julkort...


finner vi Albin i sina fina tomtenissekläder!

Det var inte lätt att få till en bra bild eftersom han inte kunde sitta stadigt och kastade sig fram och tillbaka. Men till sist lyckades jag fånga ett par fina bilder på den charmiga linslusen. Det är den första bilden som fick pryda årets julkort och de blev jättefina.


21 december


Godmorgon! Idag står det jobb på schemat igen och det är min fjärde dag på raken. Det är roligt att jobba nu under julruschen och hjälpa trevliga kunder och slå in fina paket. Idag blir det bara 3 timmar på eftermiddagen men imorgon blir det en heldag. Det finns många som är ute i sista minuten med sina julklappar ;)

Ikväll ska vi nog göra julgodis för att få upp julstämningen lite här hemma. Är sugen på att testa Leilas rocky road med marschmallows, salta jordnötter, pistagenötter och dumlekola i. Det får nog bli en sväng inom maxi påvägen hem från jobb och inhandla samtliga ingredienser.



En tand till




Den här lilla filuren har fått två tänder nu! Han har en synlig tand i överkäken och även den här gången var det mormor som upptäckte den nya tanden. Så nu har han en tand där uppe och en tand där nere som är på gång. Det lär inte ta många dagar innan en tredje tand dyker upp. Jag trodde han skulle få två tänder där nere först men nu har han en av varje. Tänderna är vassa men än så länge har vi klarat oss från bebisbett. Min lilla busunge!

En vecka kvar till julafton


Alla julklappar är köpta och inslagna, julkorten är skickade, snön ligger på marken, sambon är ledig och granen är klädd. Allt är fixat och klart och det är en vecka kvar till julafton. Mysigt! Jag har fyra jobbpass i butiken nu under helgen och i början av nästa vecka, sen resten av tiden ska jag bara mysa med min familj. 

Idag ska jag och Albin på babysim. Det är sista gången innan juluppehållet. Pappa är sjuk och får stanna hemma men mormor och moster följer med och tittar istället, och det ska bli kul. Albin måste ju få visa hur duktig han är när han dyker. Efter simmet ska vi snabbt hem och byta om sen ska vi på 74års kalas hos min morfar. Det är en trevlig dag som står på schemat idag.



MYS, MYS, MYS!

Geggamoja


Många webbshoppar har adventskalendrar med fina erbjudande varje dag fram till jul. Idag kunde jag inte hålla mig utan beställde hem en body och ett par byxor från Geggamoja. Alla gröna kläder var nersatta med 40% hos småvi.se och settet från Geggamoja såg så mjukt och fint ut. Det var dessutom fri frakt så jag tycker jag gjorde ett riktigt klipp. En annan webbshop jag är sugen att beställa från är babyshop.se som idag har 30% på allt från Lundmyr. Jag älskar lundmyrs kläder och vill köpa en ny pikébody till Albin men nu får det räcka. Jag kan iallafall tipsa er andra!

 


Mysigt och härligt grönt från Geggamoja.

Sista julklapparna


Idag har jag tänkt ta en sväng till stan med Albin för att fixa de absolut sista julklapparna. Jag vet att jag sagt att jag redan är klar och det är jag igentligen, men jag vill endå köpa ett par till. Tycker det är så kul att ge bort fina julklappar och jag älskar att sitta hemma och slå in dem i fint papper. Med andra ord köper jag fler julklappar för att ha fler att slå in. Men sen får det vara stopp ;)

Just nu ligger Albin och sover men jag funderar på att gå in och väcka honom. Han har snart sovit i 4 timmar!


Babysim med pappa


Idag är det dags för babysim igen men jag måste tyvärr jobba, så Albin och pappa får klara sig själva. Idag ska bebisarna dyka för första gången och det känns tråkigt att jag missar det. Fast å andra sidan hade jag nog haft lite svårt att trycka ner mitt eget barn under vattnet. Undrar hur han kommer reagera. Han har hamnat under vatten en gång innan och då blev han väldigt chockad och sa inte ett ljud eller rörde en min på en lång stund. Fast nu när det är i en varm bassäng med sång och lek kommer det nog vara annorlunda. Spännande kommer det iallafall bli. Pappa kommer få en ordentlig prövning sen när det är dags för dusch och påklädning för Albin är inte jätteglad för duschen. Det kommer säkert gå bra och dem kommer få en jättemysig dag tillsammans!

Paddan och Grodan <3



Albin 7 månader


Albin har hunnit bli 7 månader och den senaste månaden har det hänt mycket.

Han vänder sig från rygg till mage hur lätt som helst och rullar runt helt. Han kan hasa sig bakåt och runt i cirklar och gör allt han kan för att ta sig runt på golvet. Man får hålla koll på honom för han kan ta sig långt. En dag hittade jag honom under tv-bänken och när jag kom fram till honom tittade han upp på mig, skrattade och var så stolt.

Han äter jättebra och tycker bättre om barnmat, gröt och välling än mammas mjölk. De senaste veckorna har jag övergått från att amma honom kväll, natt och morgon till att bara amma honom på morgonen. Resten av dagen äter han barnmat, gröt och välling.

De senaste veckorna har han börjat sova hela nätter. Jag har inte gjort något speciellt för att sluta nattamma utan det har gått av sig själv. Han somnar ca 18.30 på kvällen och sen går vi upp vid 7 tiden på morgonen. Det händer att han vaknar ett par gånger på natten och vill ha nappen, men sen somnar han om själv.

Vi har så smått börjat övergå från storlek 68 till storlek 74 i kläder. På 6 månaders kontrollen hade han inte växt så mycket men den senaste månaden har det hänt mycket. Jag vet inte hur stor han är men det märks på kläderna att han växt.

Nu kan han sitta i vagnen i fullt sittläge och i matstolen sitter han helt själv. Han tränar på att sitta själv på golvet också, men det går inte riktigt än. Han är lite våldsam och kastar sig åt sidan, men snart klurar han nog ut hur han ska göra för att sitta stabilt.






9:e December


Hej bloggisen, det var ett tag sedan...

Här är allt toppen och veckorna bara springer iväg. Den senaste veckan har vi inte gjort något speciellt men endå har jag inte haft tid att sitta vid datorn. Idag har jag och Albin varit en runda i stan och handlat de sista julklapparna och en födelsedagspresent till Albins farmor. Såhär tidigt har jag aldrig varit klar med alla julklappar, det känns otroligt skönt. Har packat in och haft mig nu under eftermiddagen och nu ligger alla fina paket i en stor låda. Tiden har gått fort och nu är det bara 2 veckor kvar till julafton. Ikväll ska vi på kalas och äta smörgåstårta hos Albins farmor. Min andra halva jobbar tyvärr så jag får äta hans bit av smörgåstårtan också. Det ska bli mycket trevligt och gott!

Första tanden på gång


Igår upptäckte mormor att Albin har en tand på gång! Hans första tand! Jag kände efter för ett par dagar sedan men kände inget, men igår kände vi minsann en vass liten sak som stack upp. Albin har varit precis som vanligt och han har sovit bra så tydligen har han inga besvär av tanden än. Jag hoppas att den lilla bissingen syns snart för det är ju så gulligt när bebisar bara har en eller två tänder i underkäken som syns när de skrattar. Min stora kille!



Fingrarna är goda att tugga på nu när tänderna är påväg.

RSS 2.0